1 min. čitanja

Preminula 95-godišnja teta Luce iz Konavala, čiji je zarazan osmjeh krasio časopis Vogue

Preminula 95-godišnja teta Luce  iz Konavala, čiji je zarazan osmjeh krasio časopis Vogue
Foto: Adam Spencer Young /Vogue

VITALJINA - Preminula je baka Luce Đuratović iz Vitaljine u Konavlima, koja je ovog ljeta bila lice iz modnog časopisa Vogue zahvaljujući fotografu Adamu Spenceru Youngu koji je ovjekovječio njezin portret.

- Ovo ljeto dvili smo se našoj dobroj i divnoj teti Luci iz Vitajne kojoj se zadivio i poznati Vogue. Konavosku robu nosila je i ponosila se njome svaki dan. Na žalost danas nas je napustila naša bijela vila i blago pošla Gospodinu u 95. godini. Počivaj u miru draga tete Luce, a tvome Luki i tvojoj Stani i svima tvojima naša iskrena sućut. Laka ti konavoska zemlja kojoj si bila vjerna cijeli svoj život - objavili su u Facebook grupi Zavazda Konavle.

Foto: Adam Spencer Young /Vogue

Fotograf specijaliziran za portrete 95-godišnju tetu Lucu opisao je kao inspirativnu ženu prepunu emocija i životnog iskustva od koje je imao priliku čuti i naučiti mnogo životno važnih stvari. Učinio je seriju fotografija koju je nazvao Refleksija, piše Dubrovački dnevnik.

Spencer Young je napisao kako je Lucu zatekao u žalosti zbog smrti supruga, a opisao je kako je jedna od rijetkih koja još uvijek nosi konavosku nošnju.

Dočekala ga je srdačno i raširenih ruku, a nije znala engleski jezik, piše fotograf kojemu je razgovor sa starijom Konavokom prevodila rodica.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.