2 min. čitanja

PREMIJERA U SVIBNJU Dvije potpuno nove utrke: Brač Trail i Arba Trail

PREMIJERA U SVIBNJU Dvije potpuno nove utrke: Brač Trail i Arba Trail
Foto: Pixabay / Timebastos / Ilustracija

Treking liga za idući mjesec najavila je premijeru dvije potpuno nove utrke, nove terene i nove avanture. Dva otoka, Brač i Rab, od kojih se ne zna čija je staza ljepša i atraktivnija, pa u nastavku teksta pročitajte što če se sve odvijati na Braču i Rabu.

Prošli vikend odrađeno je i 3. kolo Treking lige u Njivicama na otoku Krku, na 5. izdanju Adria spring traila, a kako je atjecateljima bilo možete pogledati OVDJE.

Nadalje, za vikend koji dolazi, još traju prijave na najveseliju utrku u Hrvatskoj, Zagorje trekk, a koja također, nakon dvije godine pauze izlazi iz ormara

BRAČ TRAIL 2022 / 14.5.2022.

Supetar / Postire / Gažul / Vidova gora / 1. izdanje / 5. kolo Treking lige

Brač je jedan od najvećih i najnaseljenijih otoka Jadrana, no bez obzira na svoj visoki stupanj civilizacije, Brač trail  otkriva najljepše i najdivljije kutke ovog impresivnog otoka. Utrka svojim cijelim dijelom prolazi po platou Vidove gore, koja se gora uspinje čak do 778n/m što je čini najvišim otokom na Jadranu. Fantastične su tri staze od 7km, 15km i 25km. Čitavim putem se trči iznad 600m nadmorske visine, natjecatelji će se nagledati gustih borovih šuma i grebena Vidove gore, a pogled će pucati na desetine otoka. Start i cilj utrke smješten je u pitoresknom etno selu Gažul, koje oduševljava svojom ljepotom i autohtonom gastro ponudom, u kojoj će sudionici moći uživati nakon utrke, kao i na večernjem koncertu na rivi u Supetru, što je poklon svim sudionicima. Partneri Treking lige za ovu priliku ponudili su odlične uvjete smještaja za sve sudionike te večernji koncert i zabavu u Supetru nakon utrke.

Više o svemu pogledajte OVDJE.

ARBA TRAIL by Rab arheologica Traces / 28.5.

Po prvi put Treking liga, u sklopu projekta Rab Archaelogical Traces, organizira Arba trail (stari rimski naziv za otok Rab) na jednom od najšumovitijih područja Mediterana, poluotoku Kalifront na otoku Rabu. Ovaj jedinstveni prirodni biser otkriva kulturna, arheološka, povijesna i prirodna blaga ovog otoka. Natjecatelje će provesti kroz zaštićeni krajolik Dundo šume kroz koje se proteže „Premužićeva staza“, remek-djelo planinarskog graditeljstva i ponuditi nezaboravan vikend uz odlične uvjete smještaja. Utrka je već u pred ljetnom periodu, no zahvaljujući dubokom hladu prekrasnih šuma Kalifronta, puno je zaštite od sunca, a na mnogim mjestima se tamo čovjek osjeća  kao u Jurassic Parku.

Više pogledajte OVDJE.

VELEBIT TRAIL / 19.6.

Prvi dio sezone završit će najkultnijom trail utrkom, koja je „krivac za sve ovo“. Na Velebitu će se natjecatelji, uz klasične distance, moći okušati i na trasi od 42km.

Info i prijave OVDJE.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.