1 min. čitanja

Predstavnik stanara zgrade u Rijeci godinama nije plaćao potrošnju vode u domaćinstvu, a ni naknadu za pričuvu zgrade

Predstavnik stanara zgrade u Rijeci godinama nije plaćao potrošnju vode u domaćinstvu, a ni naknadu za pričuvu zgrade
Foto: Pixabay

RIJEKA - Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba povjerenja.

Policija ga sumnjiči da kao odgovorna osoba, odnosno predstavnik suvlasnika stambene zgrade na području Rijeke, s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist, tijekom proteklih devet godina, od ožujka 2012. pa do lipnja 2021. godine nije plaćao utvrđeni trošak potrošnje vode u svojoj stambenoj jedinici. Osim toga nije plaćao svoj dio naknade za zajedničku pričuvu zgrade u razdoblju od 1999. do 2005. godine, kao i od siječnja 2008. do lipnja 2021. godine.

Naime, istraživanjem je utvrđeno kako je 67-godišnjak uredno svaki mjesec prikupljao novčana sredstva suvlasnika zgrade za plaćanje računa potrošene vode u domaćinstvima zgrade te za određenu pričuvu , ali tada za svoj stan nije prijavio potrošnju vode očitanu sa svog zasebnog vodomjera koju je bio dužan prijaviti pa se ukupna količina vode od 657 kubika preraspodijelila na druge suvlasnike zgrade koji su vodu plaćali po broju članova u domaćinstvu.

Također je prikazivao suvlasnicima zgrade uvećani iznos računa pričuve jer prilikom plaćanja gradskoj tvrtki svoj dio nije uplaćivao. Tako je zlouporabom funkcije predstavnika stanara pravnu osobu iz Rijeke materijalno oštetio za oko 29 500 kuna.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela zlouporaba povjerenja, protiv 67-godišnjaka podnijeta je kaznena prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.