1 min. čitanja

Predstavljena mobilna ribarska kućica u Malom Lošinju

Predstavljena mobilna ribarska kućica u Malom Lošinju
Foto: Facebook

MALI LOŠINJ – Nakon Mošćeničke Drage, u ribarskoj luci u Malom Lošinju postavljena je mobilna ribarska kućica namijenjena lokalnim ribarima za spremište alata i granuliranog leda te njegovu proizvodnju s ciljem što boljeg učinka na održivost malog ribarstva.

Na današnjem predstavljanju, zamjenica župana Marina Medarić istaknula je da su kućice nabavljene u sklopu Interreg projekta “Adri.SmartFish” vrijednog 3 milijuna eura od čega budžet PGŽ-a iznosi 259 tisuća eura. Dodala je kako su ribarske kućice veličine 15m2 podijeljene u dva dijela, a lokacija je određena u suradnji s Lučkom upravom Mali Lošinj koja je osigurala priključke vode i struje, a upravljanje je preuzela na pet godina od dovršetka projekta.

Ravnatelj ŽLU Mali Lošinj Filip Balija izrazio je zadovoljstvo da su se s ovom aktivnošću unaprijedili uvjeti za male ribare, te je istaknuo kako je ovo ispravan put poticanja ribarstva kao djelatnosti. Predsjednik Ceha za ribarstvo, marikulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore PGŽ Stjepan Nedoklan kazao je da malim ribarima kućica olakšava poslovanje u ljetnim mjesecima kada je veća potreba za ledom, a ujedno će poboljšati kvalitetu proizvoda koje ribari plasiraju do krajnjeg kupca.

Događaju su prisustvovali i predstavnice Grada Malog Lošinja Marina Žunić i Tanja Jović, Ronald Milanja, predstavnik isporučitelja iz tvrtke EOL-EKOS d.o.o, Eliana Zec Solina, voditeljica LAGUR-a “Vela Vrata”, Vjekoslav Galović, predsjednik Udruženja ribara Opatija pri Obrtničkoj komori te Kazimir Bogović, predsjednik prekogranične udruge malih ribara Jadrana.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

U Malom Lošinju i Mošćeničkoj Dragi postavljene mobilne ribarske kućice
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.