2 min. čitanja

Predstavljen projekt trodimenzionalne turističke karte Splitsko-dalmatinske županije

Predstavljen projekt trodimenzionalne turističke karte Splitsko-dalmatinske županije
Foto: Screenshot

SPLIT - Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije predstavila je krajem prošlog tjedna novi pilot projekt izrade 3D turističkih karata, kroz koje se mapira područje Splitsko-dalmatinske županije. Župan Blaženko Boban tom prilikom je istaknuo su i takvi projekti jedan u nizu čimbenika u pripremi turističke sezone, za koju se nada da će biti uspješna.

- Smatram kako su uvođenje eura i pristup Schengenu znatno olakšali dolazak i boravak turista u Hrvatskoj. Iz svih europskih destinacija ljudi mogu doći ovdje, u srce ljepote Europe bez zaustavljanja. Ovaj alat koji je danas predstavljen turistima će biti jasan pokazatelj što sve mogu vidjeti na našem području - rekao je župan Blaženko Boban.

Foto: Screenshot

Digitalna tehnologija ovim se projektom stavlja u službu cjelovitoga turizma i prikazivanja skrivenih ljepota koje do sada nisu pokazane. Direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović rekla je kako se na ovom projektu radi već 6 mjeseci.

- Pojednostavili smo vizuale i pokazali ono što je najatraktivnije. Razvijena je jedna posebna tehnologija te smo započeli proces stvaranja interaktivne trodimenzionalne vizualizacije Dalmacije - navodi Vladović.

Foto: Screenshot

Autor projekta je Darko Puharić, koji ističe kako ih je u ovom projektu vodio entuzijazam.

- Na jedan moderan način prikazat ćemo sve te ljepote. Koristili smo 6 različitih programa za vizualizaciju i izradu modela. Sve ovo je autorski rad, krenuli smo od nule, a Županija će imati autorska prava na svaki prikaz i svaki pogled - naglasio je Puharić.

Krajnji proizvod bit će videokartografija, fotografije za izrade postere i print karti i za web sučelja. U 3D prikazu će se moći pristupiti svakom kutku županije, a ovo je bazna platforma za primjenu na raznim drugim sučeljima.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.