2 min. čitanja

Predstavljanje knjige 'Kvarnerski otoci pješice i biciklom'

Predstavljanje knjige 'Kvarnerski otoci pješice i biciklom'
Foto: Unsplash / Ilustracija

KARLOVAC - Danas će u karlovačkoj Aquatici autori predstaviti knjigu 'Kvarnerski otoci pješice i biciklom' koja sadrži živopisne opise 70-ak izleta te pregledne karte, daljinare i brojne fotografije Krka, Cresa, Lošinja i Raba.

Knjiga je, ističu autori Lara Černicki i Stašo Forenbaher, namijenjena "hodačima i biciklistima rekreativcima umjerenih ambicija, ljubiteljima čarobne prirode i znatiželjnicima željnim istraživanja tragova prošlosti, a koje su za sobom ostavili ljudi koji su tisućljećima oblikovali kulturni krajolik kvarnerskih otoka".

Autori kažu kako se nadaju da će dio svojih čitatelja i fizički, a ne samo čitanjem, povesti u obilazak kvarnerskih otoka, posebno sada s dolaskom proljeća.

Nakladnik je Libricon, a knjiga se sastoji od četiri poglavlja o četiri velika kvarnerska otoka, Krku. Cresu, Lošinju i Rabu.

U poglavlje o Krku uključen je i nenaseljeni otok Prvić, dok poglavlje o Lošinju obuhvaća i otočiće lošinjskog arhipelaga: Ilovik sa Svetim Petrom, Susak i Unije.

Sadržaj knjige, riječju i fotografijom, sažetak je dvogodišnjih obilazaka otoka, pješice i biciklima. od uvale do uvale, šumama i kamenitim visoravnima. Tumarali su starim putevima i nailazili na napuštene pastirske zaselke, ruševne crkve bez zvonika, velike obzidane lokve i brojna gumna, skrovite uvale bez kupača i kamene gomile koje su na vrhovima s najljepšim vidicima ostavili za sobom davni prastanovnici otoka.

Černicki i Forenbaher su se svojim prethodnim zajedničkim knjigama 'Drvene crkve između Kupe', 'Starim cestama do mora', 'Starim cestama preko Velebita' i 'Kratke šetnje u prošlost', dokazali kao izvrsni poznavatelji hrvatske prirodne i kulturno-povijesne baštine, kao predani istraživači koji su javnosti otkrili niz do tada zapostavljenih spomenika kulture i kao vješti pisci koji i kod svojih čitatelja pobuđuju strast za istraživanjem, ističu u Libriconu.

Promocija knjige je večeras u 18 sati u Slatkovodnom akvariju Aquatika u Karlovcu, prenosi Glas Istre.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

CNN: Istarski poluotok, obala Kvarnera i okolni otoci otkrivaju drugačiju stranu bogate hrvatske kulture i povijesti
Iako Dubrovnik i drugi dijelovi južne Dalmacije dobivaju puno više pozornosti od sjevera Jadrana, upravo tamo se mogu pronaći neke od najljepših regija u Hrvatskoj. Istarski poluotok, obala Kvarnera i okolni otoci otkrivaju drugačiju stranu bogate hrvatske kulture i povijesti. Ti predjeli hrvatske…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.