1 min. čitanja

Poziv na dostavu ponuda za brodski prijevoz putnika za Jadriju i Martinsku

Poziv na dostavu ponuda za brodski prijevoz putnika za Jadriju i Martinsku
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – Grad Šibenik objavio je Poziv na dostavu ponuda za nabavu usluge brodskog prijevoza putnika kružnom brodskom linijom Šibenik – Martinska te linijom Šibenik – Jadrija.

Iz Grada ističu kako se na ovaj način nastavlja promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu.

Ističu kako su zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, s naglaskom na javni prijevoz, glavni razlozi ponovne uspostave brodske linije, koja se pokazala i kao odlična nadopuna turističkoj ponudi.

Usluga brodskog prijevoza putnika obavljat će se u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2022. godine. Kružna brodska linija plovit će na relaciji: Mandalina – Šibenik  – Martinska – Šibenik  – Mandalina, a brodska linija Šibenik – Jadrija plovit će na relaciji: Šibenik – Jadrija – Šibenik.

Definirane su i cijene karata koje će iznositi 10,00 kuna za kartu u jednom smjeru, odnosno 15,00 kuna za povratnu kartu za relaciju Mandalina – Šibenik – Martinska. Brodska linija Šibenik – Jadrija ima definiranu cijenu od 12,00 kuna za kartu u jednom smjeru, dok cijena povratne karte iznosi 20,00 kuna.

Prijevoz putnika obavljat će se sedam puta dnevno (polazak – povratak) na liniji Šibenik –  Martinska, a na liniji Šibenik – Jadrija devet puta (polazak – povratak) od 1. srpnja do 31. kolovoza te od 15. do 30. lipnja i od 1. do 15. rujna sedam puta. Provedeno je i Javno savjetovanje u kojem je prihvaćen prijedlog građana da se doda linija u 7 sati koja će ploviti u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza. Djeci do 6 godina starosti osiguran je besplatan prijevoz.

Dodatne informacije i objašnjenja mogu se zatražiti putem e-maila: domagoj.vranjic@sibenik.hr najkasnije do 24. svibnja do 14 sati. Rok za dostavu ponuda je 25. svibnja u 12 sati, a javno otvaranje ponuda je 27. svibnja u 13 sati u prostorijama Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Više informacija informacija o navedenim brodskim linijama nalaze se na internet stranici Grada Šibenika.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.