1 min. čitanja

Požari na otocima pod kontrolom, kod Žrnovnice još uvijek gori

Požari na otocima pod kontrolom, kod Žrnovnice još uvijek gori
Foto: Vatrogasci Selca / Facebook

Požar na području Pučišća na otoku Braču koji je jučer izbio u dopodnevnim satima, pod kontrolom je vatrogasaca. Tijekom noći radilo se na sanaciji rubova požarišta s ukupno 55 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila, a požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma na procijenjenoj površini od 20 ha te jedan gospodarski objekt, piše Dalmacija danas.

I požar na otoku Hvar na području Pitve kojim je zahvaćeno nisko raslinje, makija, maslinici i borova šuma na procijenjenoj površini od 20 ha, pod kontrolom je vatrogasaca. U gašenju sudjeluju pripadnici DVD-a Jelsa, Stari Grad i Hvar koji su tijekom noći radili na sanaciji rubova požarišta sa ukupno 14 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila. Tijekom jutra organizirana je dodatna pomoć vatrogasnih snaga iz DVD-ova Imotski i Lovrećsa osam vatrogasaca i jednim vozilom radi smjene vatrogasaca na požarištu.

Dodajmo kako je i dalje djelomično aktivan požar na otvorenom prostoru na području Žrnovnice, unutar područja bivše vojne baze. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, makija i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 8 ha na minski sumnjivom terenu. Tijekom noći na dežurstvu su ostali vatrogasci iz JVP Split i DVD Žrnovnica sa ukupno pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

Indeks opasnosti od šumskog požara velik je za područje Dalmacije, osobito za područje Splitsko-dalmatinske županije gdje je vrlo velik, stoga pozivamo građane na dodatan oprez i odgovorno ponašanje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.