3 min. čitanja

Požar na divljem privezištu turističkih brodova u Krilu Jesenice

Požar na divljem privezištu turističkih brodova u Krilu Jesenice
Foto: DVD Dalmacija, Dugi Rat

DUGI RAT - Vatrogasni operativni centar Dugi Rat u 00:49 zaprimio je dojavu o požaru broda u ilegalno sagrađenoj luci Krilo Jesenice.

Radilo se o požaru drvenog turističkog broda koji je bio zahvaćen u cijelosti, izvijestio je Hrvatski vatrogasni centar.

Požar potpuno ugašen u 07:02 sati, izvijestilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Dalmacija iz Dugog Rata. Na intervenciji sudjelovalo:15 vatrogasaca s 5 vozila naše postrojbe9 vatrogasaca s 2 vozila Vatrogasci Omiš 3 vatrogasca s jednim vozilom DVD Kaštel Gomilica.

Podsjetimo, radi se o luci koju godinama vlasnici tamošnjih turističkih brodova protuzakonito proširuju nasipajući smeće i građevinski otpad u more, a gdje je potpuno ilegalno i bez adekvatnog plana za ovakve protupožarne situacije, nagurano više od 100 turističkih brodova.

Svjedoci s kojima smo komunicirali, slažu se, da je samo pitanje vremena kad će se dogodili zlo poput ovog, o čemu je Morski HR već više puta pisao i na što smo upozoravali.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Izbio požar na jednom od natiskanih brodova u ilegalnoj luci Krilo Jesenice
Ja jednom od stotinjak mini kruzera natiskanih u ilegalno nasutoj gomili građevinskog materijala i otpada koju lokalci nazivaju lukom, dogodilo se jutros ono na što smo već ranije više puta upozoravali - izbio je požar. No srećom u ovoj nepotrebnoj nesreći, brzo su reagirali članovi Dobrovoljnog vatrogasnog
Za po život opasno i potpuno ilegalno ruglo u Krilu Jesenice traže odobrenje za legalizaciju!
Ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević hrabro je nadležnom tijelu predao dokumentaciju za izdavanje građevinske dozvole za uređenje luke Krilo Jesenice, pisali su jučer kolege s portala Dalmacije danas. Inače, ova u potpunosti ilegalna luka, o kojoj je Morski HR pisao u više desetaka članaka, nastala
FOTO Pogledajte kako iz zraka izgleda najdivljija luka na Jadranu
Područje Dugog rata, kad je devastacija pomorskog dobra u pitanju, spada vjerojatno u kategoriju najgoreg divljeg zapada na Jadranu. Tome je zasigurno pogodovala i najveća flota malih kruzera, stacionirana u Krilu Jesenice koji, unatoč činjenici da imaju više od 200 brodova - nemaju svoju luku. I dok
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.