2 min. čitanja

Povezivanje, suradnja i edukacija poduzetnih žena otoka Pašmana u sklopu projekta OtokNET

Povezivanje, suradnja i edukacija poduzetnih žena otoka Pašmana u sklopu projekta OtokNET
Foto: Boris Kačan

Početkom studenog, u Zadru je organiziran sastanak Otočnog vijeća kojem su nazočili predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, a u sklopu kojeg je održana i dodjela ugovora iz Programa poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2023. godini.

Odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u okviru Javnog poziva za poticanje organizacija civilnog društva na otocima u 2023. godini sredstva su osigurana za 56 otočnih udruga od čega je 5 udruga iz zadarske županije, a čak 3 s otoka Pašmana. Jedna od odabranih udruga je i Modus Vivendi iz Pašmana koja je ovim putem iznosom od 6.000 eura osigurala financiranje nastavka projekta koji se provodio ove godine – projekta OtokBIZ, piše OtokPašman.

Još 2022. godine udruga Modus Vivendi usmjerila je svoje aktivnosti na povećanje vidljivosti žena u životu lokalne zajednice, poticanje uključivanja žena u sva područja društvenog i gospodarskog života, njihovo osnaživanje i povezivanje te izgradnju mreže podrške i uspostavljanje mjesta razmjene znanja žena otoka Pašmana te pokrenula projekt OtokBIZ sufinanciran od strane Općine Pašman i za koji je također dobila financijska sredstva od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

– U novom formatu projekt nosi ime OtokNET i ovim nazivom želimo naglasiti bitnu komponentu u životu svake osobe, a naročito kada živi na otoku – povezivanje, suradnju i podršku, kaže predsjednica udruge Andreja Baraba.

Projekt OtokNET je logičan nastavak projekta OtokBIZ kojim je započet proces povezivanja i stvaranja zajednice poduzetnih žena otoka Pašmana, a projekt je ujedno i omogućio identifikaciju stvarnih potreba i izazova s kojima se susreće ženska populacija svih dobnih skupina i radnog statusa na otoku.

– OtokNET je usmjeren na daljnje jačanje kapaciteta žena kroz edukaciju i međusobni transfer znanja i iskustava, osnaživanje postojeće te daljnje širenje mreže podrške, kao mjesta razmjene znanja i iskustava te dobrih prilika za razne suradnje. Projektom planiramo održavanje niza edukacija za žene na temu započinjanja poduzetničkog puta, značaja društvenih mreža u poslovanju, potencijala poljoprivrednog zemljišta i poslovanja u OPG-u, upravljanja financijama i odnosa s novcem, kao i tema iz osobnog razvoja, a sljedeće godine planira se i održavanje panela “Potencijal turizma kao pokretača ženskog poduzetništva“, objasnila je za naš portal Baraba dodavši da je i ovaj put njihov partner udruga Žene za otok iz Krka s kojom je do sada ostvarena odlična suradnja.

Udruga Modus Vivendi je također partner na projektu „Na pola puta“ udruge Žene za otok, zajedno s Udrugom proizvođača paškog sira s Paga, koji obrađuje temu valorizacije kulturne i prirodne baštine i njenog potencijala u razvoju lokalnog poduzetništva. U sklopu tog projekta članice Udruge Modus Vivendi dobit će priliku izraziti svoje umijeće umjetničkog stvaralaštva, ali i osvijestiti postojanje i potencijal baštine otoka Pašmana. Ovu aktivnost organizirat će i voditi članica udruge Ivana Medić.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.