1 min. čitanja

Potpisivanje ugovora za početak radova na trajektnom pristaništu u uvali Stinica

Potpisivanje ugovora za početak radova na trajektnom pristaništu u uvali Stinica
Foto: LU Senj

SENJ – U Senju će se u ponedjeljak održati početna konferencija projekta “Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja LU Senj u uvali Stinica”.

Riječ je o infrastrukturnom projektu vrijednom 18,9 milijuna kuna, od čega je 16,1 milijuna kuna iz europskih izvora, a kojim će se osigurati bolja povezanost otoka Raba s kopnom.

Naime, položaj luke Stinica nepovoljan je s obzirom na izloženost vjetru, zbog čega je i proizišla potreba za izgradnjom treće rampe, a projektom će se osigurati i minimalni gaz od 5 metara za pristajanje dva broda te omogućiti povećanje broja održanih linija tijekom cijele godine. To će u končanici rezultirati i boljom kvalitetom života stanovnika otoka Raba i Senja, kao i okolnih mjesta na području Ličko-senjske županije, priopćili su iz ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Tim povodom u ponedjeljak, 13. lipnja, u 11 sati održat će se početna konferencija projekta na kojoj će biti prisutan i resorni ministar Oleg Butković, a ugovor za izvođenje radova na tom trajektnom pristaništu potpisat će nositelj projekta Lučka uprava senj s odabranim izvođačem radova.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.