2 min. čitanja

Potpisano 16 novih ugovora iz projekta 'Tu je tvoj dom'

Potpisano 16 novih ugovora iz projekta 'Tu je tvoj dom'
Foto: Unsplash / Ilustracija

SPLIT - U Splitsko-dalmatinskoj županiji u četvrtak je potpisano 16 novih ugovora iz demografskog programa 'Tu je tvoj dom', kojim se potiču mlade obitelji iz ruralnih područja na izgradnju i adaptaciju kuća.

Ugovore je podijelio župan Blaženko Boban podsjetivši da je do danas Splitsko-dalmatinska županija dala ukupno potpora za 241 obitelj, koja je odlučila graditi svoj dom u Dalmatinskoj zagori.

Iz županijskog proračuna je za 241 mladu obitelj izdvojeno više od 23 milijuna kuna, a današnja je podjela vrijedna 1,6 milijuna kuna, odnosno više od 212 tisuća eura, prenosi HRT.

- U svibnju ćemo potpisati novi 41 ugovor te tijekom ove godine raspisati novi javni poziv za nove korisnike. Svi ti korisnici se mogu prijaviti i na ostale razne javne pozive, kao i na EU fondove jer ovaj projekt ne isključuje niti jedan drugi javni poziv - rekao je župan Boban.

Splitsko-dalmatinska županija prva je županija u Hrvatskoj koja na taj način pomaže mladim obiteljima iz ruralnih područja izgraditi vlastiti dom i ostati svoj na svome. Ovo je peta raspodjela po natječaju iz 2021., dok je prva bila 2019.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Splitsko-dalmatinska županija pomaže studente iz obitelji s pet i više djece
Na pomoć mogu računati redoviti studenti upisani na visokim učilištima u akademskoj godini 2022/2023. Uvjet je i prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije te život u zajedničkom kućanstvu s istim prebivalištem u obitelji s pet i više djece. Splitsko- dalmatinska županija i ove…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.