1 min. čitanja

Potpisani ugovori za rekonstrukciju i sanaciju obale u luci Rab

Potpisani ugovori za rekonstrukciju i sanaciju obale u luci Rab
Foto: ŽLU Rab

Riječ je o jednom od najvažnijih projekata koji provodi Županijska lučka uprava Rab od svog osnutka, a čija se vrijednost procjenjuje na 37,3 milijuna kuna. Projekt je financiran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

U sjedištu Primorsko-goranske županije prošli je tjedan potpisan ugovor s izvođačima radova na rekonstrukciji i obnovi luke Rab. U planu je izgradnja gata 3 ispred hotela Arbiana koji će štiti luku od utjecaja valova i nepovoljnih vremenskih prilika te osigurati sigurnost u svim uvjetima. Izvršit će se i rekonstrukcija obale u dužini od 370 metara kako bi se spriječilo plavljenje povijesne jezgre.

Time će se, kažu, omogućiti kvalitetnije povezivanje otoka s kopnom te nova operativna obala za pristajanje brzobrodske linije, ali i svih ostalih brodskih linija koje povezuju otok s kopnom. Planirani početak radova je listopad 2022. godine, a dovršetak se očekuje do kraja 2023. godine.

Odabrani izvođač radova u postupku javne nabave je SUN ADRIA d.o.o. iz Rijeka. Za voditelja projekta gradnje odabrana je firma KARLOLINE – KLING d.o.o., dok će uslugu stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu pružati firma RIJEKAPROJEKT d.o.o. iz Rijeke.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.