1 min. čitanja

Postavljanjem pontona, povećava se broj vezova u luci Pag

Postavljanjem pontona, povećava se broj vezova u luci Pag
Foto: Grad Pag

PAG – U Pagu, na Goliji, postavit će se pontoni kako bi se u Luci Pag povećao broj vezova za brodice. U Lučici Katine napravljeno je 400 vezova, ali svi su zakupljeni u samo nekoliko dana.

– Reakcija na uređenje lučice Katine bila je jako pozitivna, jer se dobilo sigurne i dobro uređene vezove i svi vrlo brzo zakupljeni. Međutim, to nije dovoljno. Domaćim ljudima, ali i turistima koji dolaze s manjim brodicama, gliserima i slično, mora se osigurati vezove, a to će se napraviti na Goliji – rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

Za postavljanje pontona na Goliji Grad Pag je donio prostornoplansku dokumentaciju, izrađeno je Idejno rješenje, a po ovlaštenju Ministarstva zaštite okoliša i energetike, tvrtka Zeleni servis, d.o.o. iz Splita izradila je Elaborat zaštite okoliša uz zahtjev za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš za zahvat “Izgradnja lukobrana i formiranje plaže na predjelu Prosika-Golija u gradu Pagu.” Na temelju prikupljene dokumentacije dobivena je i lokacijska dozvola. Prema Idejnom rješenju, na Goliji će se, uz postavljanje pontona, u cijelosti obnoviti obalni zid.

Postavljanje pontona na Goliji dio je velikog projekta uređenja obalnog dijela grada Paga, od Macela, preko Stare rive, izgradnje 230 metara dugačkog lukobrana i uređenja nove plaže uz lukobran koja će se spojiti s plažom Prosika.

Josip Portada

PROČITAJTE JOŠ:

U luci Pag planira se nasipati plaža i izgraditi lukobran
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.