1 min. čitanja

Postavljanje podmorske edukativno-promotivne staze u Murteru

Postavljanje podmorske edukativno-promotivne staze u Murteru
Ilustracija: Argonauta

MURTER - U četvrtak 17. studenog 2022. postavit će se podmorska edukativno-promotivna staza na plaži Podvrške u Murteru.

Postavljanje ove staze jedna je od aktivnosti u sklopu projekta TANGRAM, financiranog u sklopu Interreg programa ADRION kroz Europski fond za regionalni razvoj (European Regional Development Fund (ERDF)) i IPAII fondove.

Aktivnost postavljanja edukativne podmorske staze ima za cilj pridonijeti obogaćivanju turističke ponude, valorizaciji kulturnog nasljeđa i očuvanju prirodnih bogatstava lokaliteta.

Izrada podmorske edukativno-promotivne staze će osim povećanja atraktivnosti lokaliteta informirati posjetitelje koji ju žele istražiti o kulturnom nasljeđu Kornata, samim Kornatima, a u isto vrijeme pridonijeti povećanju bioraznolikosti podmorja na lokalitetu funkcionirajući kao umjetni podmorski greben, antropogena, umjetno izgrađena i uronjena čvrsta konstrukcija na dnu mora koja predstavlja prikladnu čvrstu podlogu za prihvat obraštajnih organizma koji pospješuju doseljavanje i razvitak autohtone ihtiofaune i drugih životnih oblika hridinastih staništa i tako pružaju sigurnu fizičku zaštitu novonastalim morskim bentoskim životnim zajednicama i osiguravaju učinkovitu zaštitu za riblju mlađ i za ličinačke oblike drugih morskih vrsta.

Također, podmorske edukativnom stazom replicirat će se filmski set na najpoznatijoj kornatskoj utvrdi – Tureti.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.