1 min. čitanja

Posada tankera tri dana pod napadom naoružanih pirata

Posada tankera tri dana pod napadom naoružanih pirata
Foto: Youtube / Screenshot

DR KONGO - Piratski napad trenutno se odvija u Gvinejskom zaljevu, a agencije izvještavaju da nepoznati počinitelji pokušavaju preuzeti kontrolu nad product tankerom uz obalu DR Konga.

Francuska i britanska nadzorna agencija ‘Maritime Domain Awareness for Trade Gulf of Guinea’ (MDAT-GoG) izdala je upozorenje pomorcima da izbjegavaju područje u blizini južne granice Konga i Angole.

Nema puno detalja o incidentu, ali MDAT-GoG i privatne sigurnosne agencije izvijestile su da su se pirati ukrcali na tanker u noći s 25. na 26. ožujka. Izvješća variraju, a navodi se da se na brodu nalazi između tri i pet naoružanih počinitelja, prenosi Pomorac.hr.

Obzirom da je incident i dalje u tijeku, nema puno detalja. MDAT-GoG nije potvrdio ime plovila, no izvijestio je da je posada na sigurnom u citadeli. U posljednoj obavijesti navodi se da se pet naoružanih počinitelja ukrcalo na tanker te da pokušavaju oteti brod. Posljednji prijavljeni položaj broda je otprilike 140 nautičkih milja zapadno od Port Point Noire. Akcija spašavanja posade je u tijeku.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Globalno piratstvo ostaje na najnižoj razini u posljednjih nekoliko desetljeća
Globalno piratstvo i oružane pljačke u pomorskoj industriji na najnižoj su razini u posljednjih nekoliko desetljeća. Međunarodni pomorski ured (IMB) u svojem izvješću za prvih devet mjeseci 2022. izvijestio je o najnižoj zabilježenoj brojci u posljednja tri desetljeća. Organizacija, koja prati pira…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.