2 min. čitanja

Posada broda Mirjana K napokon stiže kući

Posada broda Mirjana K napokon stiže kući
Foto: Marine Traffic

Nakon gotovo pet mjeseci neizvjesnosti, svi članovi posade broda Mirjana K napokon stižu kući. - Nakon dugotrajnih i iscrpljujućih pregovora s Lučkim vlastima, napokon su se smilovali i dozvolili repatrijaciju ostatku posade.

- Ovi pregovori u samoj završnici nisu bili nimalo lagani te bih se ovim putem htio zahvaliti Veleposlanstvu RH i Paris MoU Secretariatu na pomoći u pregovorima s Lučkim vlastima. Naime, nakon što je nova posada napokon došla na brod, Lučke vlasti nisu dozvoljavale smjenu posade zbog jednog certifikata koji nema apsolutno nikakve veze s repatrijacijom posade. Ali evo napokon su popustili pod pritiscima - rekao je ITF inspektor Luka Simić.

- Dozvolite mi da se ovim putem zahvalim prvenstveno pomorcima s broda Mirjana K na strpljenju i ukazanom povjerenju. Ovo je bilo dugih i iscrpljujućih 5 mjeseci, kako za njih tako i za njihove obitelji. Do sada se još nisam susreo s ovako kompliciranim slučajem, ali mi je neizmjerno drago da smo ga napokon priveli kraju. Također bih se htio zahvaliti Veleposlanstvu RH u Ateni, djelatnicima Kvarner Crewing Servicesa na čelu s g. Živkovićem, Paris MoU Secretariatu i svim dobrim ljudima koji su pomogli i doprinijeli završetku ove agonije na brodu Mirjana K. Htio bih istaknuti da je rješavanje ovoga slučaja konstantno opstruirao g. Alan Klanac te da je u potpunosti podbacio kao menadžer broda. Upravo je zbog njegovog djelovanja ovaj slučaj i trajao toliko dugo - zaključio je Simić.

Troškove repatrijacije kao i isplate ostatka zaostalih plaća u potpunosti će snositi P&I klub, piše Sindikat pomoraca Hrvatske.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon pet mjeseci zarobljeništva u grčkoj luci, dva pomorca s broda Mirjana K napokon stigla u Hrvatsku
Nakon što su skoro pet mjeseci proveli na sidrištu u Pireju, dva pomorca s broda Mirjana K su napokon stigla u Hrvatsku. Čak ni ta, zakašnjela, repatrijacija nije mogla proći bez problema jer su pomorcu iz Splita dostavljene karte samo do Zagreba. Kako bi izbjegli daljnje odugovlačenje, Si…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.