1 min. čitanja

Poreč ostvario milijun noćenja – Rezultati bolji nego 2019.

Poreč ostvario milijun noćenja – Rezultati bolji nego 2019.
Foto: Grad Poreč

POREČ – Poreč je 28. lipnja prema podacima E- visitora ostvario milijunto turističko noćenje. Od početka godine ostvareno je 225.000 dolazaka, što je u odnosu na “zlatnu” 2019. godinu povećanje od 5 posto.

Odlična predsezona ispunjena brojnim sportskim manifestacijama prelila se i na turističku sezonu, a 50 posto svih gostiju čine gosti iz Njemačke i Austrije, nakon kojih slijede Slovenci, domaći gosti i Talijani. Izniman je to rezultat, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik napominjući da je ta brojka realizirana na isti dan kao i rekordne 2019. godine, s tim da Poreč ima manje smještajnih kapaciteta nego 2019. godine jer su dva hotela trenutno van funkcije.

Sudeći prema dosadašnjem broju ostvarenih noćenja, Poreč ide ususret odličnoj turističkoj sezoni.

– Ostvarujemo odličnu popunjenost kroz cijelo razdoblje predsezone, ali i kroz lipanj u kojem smo u ovom trenutku ostvarili više od 510.000 noćenja.  Sport, odnosno velike sportske grupe utjecale su na to da odradimo iznadprosječnu predsezonu koja je u nekim terminima bila i do 30% bolja od rekordne 2019. godine. Njemačko i austrijsko tržište dominiraju u destinaciji što nam daje vjetar u leđa oko uspješno odrađenih marketinških aktivnosti u suradnji sa regionalnom turističkom zajednicom. Ohrabruju rezultati s talijanskog tržišta koje je opet u igri, a čini se da trend domaćih gostiju govori u prilog tome da smo se kroz dvije korona godine repozicionirali i na domaćem tržištu, koje je kumulativno bolje i do 32% u odnosu na 2019. godinu – kazao je Velenik koji s obzirom na tempo popunjavanja kapaciteta za srpanj i kolovoz, očekuje bolju turističku godinu nego 2019.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.