1 min. čitanja

Poreč obilježava dan svoga zaštitnika svetog Maura

Poreč obilježava dan svoga zaštitnika svetog Maura
Foto: Boris Kačan

POREČ – Poreč danas obilježava blagdan sv. Maura, zaštitnika grada i Porečke biskupije. Središnji događaj je svečana misa u čast sveca zaštitnika, koja će se održati u 10,30 sati, u Eufrazijevoj bazilici, a predvodit će je mons.dr. Ivan Devčić. Misno slavlje ove će se godine održati bez velike procesije ulicama grada s relikvijama sveca koja je tradicionalno dio blagdanskih svečanosti, sve u skladu s propisanim mjerama.

U 18 sati, u porečkoj katedrali misu će predvoditi mons.dr. Dražen Kutleša, nadbiskup. Po završetku mise održat će se podjela papinih i biskupijskih priznanja zaslužnim vjernicima. Uvod u proslavu blagdana označit će dodjela Nagrade sveti Mauro koju Pučko otvoreno učilište Poreč dodjeljuje osobama zaslužnim za značajan i trajan doprinos u kulturi i drugim područjima djelovanja ustanove. Uručenje nagrade dobitniku održat će se u petak, 19. studenog, uz ograničeni broj publike.

U ponedjeljak, 22. studenog u 18 sati u Istarskoj sabornici održat će se In memoriam Dragi Orliću, na kojem će biti predstavljena njegova posljednja knjiga „Bernardo Parentin“. In memoriam i predstavljanje knjige zajednički organiziraju Grad Poreč-Parenzo i Pučko otvoreno učilište Poreč, a zbog ograničenog broja mjesta, zainteresiranima će biti omogućeno praćenje prijenosa uživo iz Istarske sabornice.

Ove godine zbog epidemioloških mjera izostao je i velik dio događanja povodom blagdana sv. Maura, od tradicionalnog festivala palente na Trgu slobode, sportskih natjecanja klubova i udruga, sve do dobrotvornog koncerta u organizaciji Grad Poreča-Parenzo, ali želja je da se humanitarni koncerti za blagdan porečkog patrona nastave i narednih godina.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.