1 min. čitanja

Ponovno uhićeno dvoje Francuza zbog neplaćanja hotelskih računa

Ponovno uhićeno dvoje Francuza zbog neplaćanja hotelskih računa
Foto: Pixabay/Ilustracija

Riječ je po svemu sudeći o dvoje profesionalnih prevaranata koji će ponovno, umjesto na plaži, boravak u Hrvatskoj provesti u pritvoru. Već su jednom privedeni zbog prijevara koje su počinili na kvarnerskom i zagrebačkom području. No čini se da im hrvatski pritvor nije ulio strah u kosti pa je francuski dvojac nastavio s praksom neplaćanja hotelskih računa.

Policija je izvijestila kako je završila kriminalističko istraživanje nad dvoje francuskih državljana, starosti 34 i 73 godine, od kojih je starija osoba žena, a koje su policijski službenici Policijske postaje Opatija, kao i Policijske postaje Crikvenica kazneno prijavili za četiri kaznena djela prijevare.

Istraživanjem je ranije utvrđeno kako su u svibnju ove godine s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi u dva navrata koristili hotelski smještaj na području Lovrana iz kojih su otišli bez plaćanja računa. K tome je utvrđeno da su isto kazneno djelo u tom razdoblju počinili i na području Zagreba.

73-godišnja Francuskinja samostalno je uhićena još sredinom svibnja nakon što je utvrđeno da je od 11. do 21. svibnja u dva navrata koristila usluge hotelskih smještaja na području Opatije i Mošćeničke Drage, a nije platila račune.  Procjenjuje se da su ovim kaznenim djelima materijalno oštećene dvije hotelske tvrtke s područja Liburnije za oko 26 000 kuna.

Crikvenička je policija otkrila kako su u Selcu prije nekoliko dana, u periodu od 10. do 14. lipnja, opet boravili u hotelu iz kojeg su otišli bez plaćenog smještaja. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Nastavak je to kriminalističke obrade budući da su već za kaznena djela prijevare bili prijavljeni u Policijskoj postaji Opatija, kao i u Policijskoj postaji Crikvenica. Stoga je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, oboje francuskih osumnjičenika predano pritvorskom nadzorniku.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Uhićeno dvoje Francuza zbog neplaćanja hotelskih računa
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.