2 min. čitanja

Poljski National Geographic Traveler u potpunosti posvećen Hrvatskoj

Poljski National Geographic Traveler u potpunosti posvećen Hrvatskoj
Foto: Pixabay / Screenshot NG / Morski HR

Novi broj poljske verzije časopisa National Geographic Traveler u potpunosti je posvećen Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. Novi broj „Hrvatska – 23 putovanja života“ na 116 stranica donosi tekstove, fotografije i korisne informacije poljskih novinara i putopisaca koji su pisali o ljepotama i posebnostima hrvatskih destinacija.

– Posebno izdanje časopisa već je u prodaji pa će brojni Poljaci imati dodatnu priliku za još boljim upoznavanjem Hrvatske koja je na ovom tržištu pozicionirana kao jedna od omiljenih inozemnih turističkih destinacija. Odlične slike i primamljivi tekstovi bit će dodatna inspiracija Poljacima da posjete hrvatske destinacije već ove godine – istaknula je Agnieszka Puszczewicz, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.

Novinarsko-urednički tim koji je pripremio posebno izdanje o Hrvatskoj oko sebe je okupila glavna urednica magazina National Geographic Poland i National Geographic Traveler Poland Agnieszka Załęska-Franus.

– Puno Poljaka obožava Hrvatsku o čemu svjedoči činjenica da im je Hrvatska već godinama jedna od omiljenih ljetnih destinacija. Tako se i stvorila ideja da posebno izdanje časopisa u potpunosti posvetimo Hrvatskoj i njezinim ljepotama, malim i većim gradovima, ukusnoj kuhinji, odličnim vinima te prekrasnoj prirodi – istaknula je Załęska-Franus, koja se pritom zahvalila na profesionalnoj suradnji, angažmanu i pomoći u stvaranju posebnog izdanja časopisa.

U posebnom izdanju National Geographic Travelera zastupljene su sve hrvatske regije, a tematski su obuhvaćene brojne atrakcije koje Hrvatska nudi u svojoj turističkoj ponudi. Ideje za idealni odmor mogu pronaći ljubitelji adrenalina i aktivnog odmora, ali i ljubitelji uživanja u suncu i moru te netaknutoj prirodi hrvatskih nacionalnih parkova. U časopisu se mogu pronaći ideje za city break odmor u gradovima poput Zagreba, Splita ili Dubrovnika.

– Poljska je za hrvatski turizam jedno od najvažnijih tržišta koje je u prošloj godini zauzelo visoko treće mjesto po ostvarenom turističkom prometu. Lani su poljski turisti ostvarili oko 4,6 milijuna noćenja, a snažan doprinos s ovog tržišta očekujemo i ove godine – izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, naglasivši kako su Poljaci u ovoj godini ostvarili više od 100 tisuća noćenja.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu, u realizaciji ovog projekta sudjelovale su i turističke zajednice Istarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije te grada Zagreba.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

HTZ lista strane novine, pa računa: “Potražnja Amerikanaca za Hrvatskom i Dubrovnikom porasla za 205 posto”
Hrvatska turistička zajednica tužila Britanca zbog šale – Razgovarali smo s njim
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.