4 min. čitanja

Policija za divljački napad na Platku prijavila i napadnute HGSS-ovce!

Policija za divljački napad na Platku prijavila i napadnute HGSS-ovce!
Foto: N1 / Screenshot

RIJEKA - Policijska uprava primorsko-goranska u četvrtak je održala konferenciju za medije na kojoj su se oglasili o divljačkom napadu na Platku. Iz policije su poručili da je prijavljeno pet osoba koje su sudjelovale u događaju, a među prijavljenima je i ozlijeđeni HGSS-ovac.

Podsjetimo, u nedjelju navečer istrenirani MMA borci brutalno su pretukli djevojku i dvojicu HGSS-ovca na skijalištu Platak. Riječka policija se prvi put o slučaju oglasila puna dva radna dana nakon brutalnog napada, a u tom je priopćenju navedeno da su napadači pušteni na slobodu. Bolnica je pak s druge strane ozljede okarakterizirala kao lakše, unatoč tome što svjedoci navode da je član HGSS-a izgubio svijest, muškarac koji mu je pomogao ima slomljenu ruku, a navodno je i napadnuta žena imala krvarenje u plućima.

Riječka policija je dva dana šutjela o brutalnom napadu na Platku - Zašto?
Istrenirani MMA borci brutalno su u nedjelju navečer na Platku napali ljude nakon što su na skijalištu driftali BMW-om. U napadu su pretučena dva HGSS-ovca i jedna djevojka. Riječka policija se prvi put o slučaju oglasila puna dva radna dana nakon divljačkog napada. U šturom priopćenju nije bilo sa…

Policija je u četvrtak na konferenciji iznijela nove detalje o napadu na Platku. Kriminalističko istraživanje je završeno s današnjim danom, a policija je objavila da su kod ozlijeđenih osoba utvrđene samo lakše ozljede, prenosi N1.

- Policija postupa kao tijelo koje provodi izvide. Što se tiče napisa o utjecaja na policiju, jedini utjecaj je bio putem medijskog prosotora. Mi se vodimo činjenicama i dokazima. Policija ne kažnjava nego podnosi pismena i dokaze nadležnim tijelima za progon - kazali su iz policije, dodajući da je utvrđeno da je riječ o prekršaju.

Načelnik policije kazao je da su na mjestu događaja zatekli sudionike događaja koji su privedeni, a potom je provedeno kriminalističko istraživanje.

- Oni su u postaji zadržani za vrijeme koje nam zakon dopušta, nakon čega su pušteni na slobodu. S današnjim danom je završeno istraživanje, potvrđeno je da su sve ozlijeđene osobe dobile lakše ozljede - dodao je.

“Potvrđena je sumnja da je pet sudionika počinilo prekršaje iz domene zakona o prekršajima javnog reda i mira i protiv njih će se podnijeti optužni prijedlozi”, dodao je načelnik policije.

Ovo su MMA napadači iz BMW-a s Platka - jednom je ‘ćaća’ istaknuti HDZ-ovac
Ne stišavaju se reakcije na brutalan napad koji se u nedjelju dogodio na skijalištu Platak kod Rijeke, a ogromna ogorčenost dovela je do brzog otkrivanja imena napadača. Mlađi muškarci prvo su, podsjetimo, driftali BMW-om po snijegu, a potom su napali i mlatili ljude. Kako je danas objavlj…

Prijavljen i HGSS-ovac

Kojih pet osoba je u pitanju?

- Pripadnik HGSS je prijavljen za takvo ponašanje. Osobe iz BMW-a i druge osobe koje su se družile uz alkoholna pića - dodali su kratko.

Uključuje li to i ozlijeđene osobe?

- Da.

Dvoje ozlijeđenih je prijavljeno?

- Da - kratko je potvrdio načelnik policije. Dodaju da ženska osoba nije prijavljena.

Iz policije su negirali da u policijsku postaju ne dolazi Unutarnja kontrola.

Iz policije dodaju da su brzo stigli na mjesto događaja i krenuli u istraživanje.

- Pokušavate reći da policija kažnjava i odlučuje…

Zašto počinitelji iz BMW-a nisu prijavljeni za obijesnu vožnju?

- Obijesna vožnja mora biti na prometnici, a to tamo nije. To je komunalni prostor, nije prometnica.

Jesu li svi sudionici, svih pet, bili alkoholizirani?

- Provedeno je ispitivanje alkoholoziranosti i utvrđena je prisutnost alkohola.

Iz policije dodaju da ne žele prejeducirati ničiju krivnju.

- Prvi dan je privedeno troje sudionika - naveli su iz policije.

- Policija ni u jednom trenutku nije zastala i nije pokušala ništa zataškati - dodaju.

- Provedenim istraživanjem, uvidom u dokaze, vidjelo se ponašanje sudionika gdje pojedina ponašanja nekih sudionika su ostvarila obilježja prekršaja iz čl. 13, a za druge sudionike, utvrđen je prekršaj iz čl. 6. Čl. 13 je za tuču, a čl. 6 je drsko ponašanje - pojasnili su iz policije.

- Ako Državno odvjetništvo zaključi da se radi o počinjenju kaznenog djela, u tom dijelu će se protiv njega zaustaviti prekršajni postupak - navodi načelnik policije.

- Na prisutnost opojnih droga u ovom dijelu se ne radi. Prisutnost alkohola da, prisutnost droga ne - dodaju.

- Za ovaj prekršaj se može izreći kazna od 30 dana - ističu iz policije.

PROČITAJTE JOŠ:

Oglasio se HGSS o divljačkom napadu MMA boraca na njihove članove: “Ogorčeni smo!”
Hrvatska gorska služba spašavanja oglasila se o slučaju premlaćivanja svojih članova i jedne djevojke na popularnom skijalištu Platak. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: “Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na naše članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osi…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.