POLICIJA PRIVELA NEKOLIKO OSOBA Racije po Šibeniku i Splitu zbog ilegalnog isplovljavanja zaplijenjene jahte Irine VU

ŠIBENIK/SPLIT - Kriminalističkim istraživanjem koordinira Ravnateljstvo policije, a u službene prostorije dovedeno je nekoliko osoba, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Vezano uz isplovljavanje plovila IRINA VU iz Republike Hrvatske u listopadu 2022. godine, a koje se nalazilo pod međunarodnim mjerama ograničavanja, policijski službenici su tijekom jutra na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske doveli nekoliko osoba na kriminalističko istraživanje.

Također, u tijeku je provođenje dokaznih radnji pretrage doma i dr. prostorija na više lokacija.

Neslužbeno doznajemo da su ispitani članovi posade. Mediji su ranije pisali da se radi o četiri pomorca sa splitskog područja i jednoj stjuardesi s područja BiH.

U realizaciji kriminalističkog istraživanja sudjeluju Policijska uprava šibensko-kninska i Policijska uprava splitsko-dalmatinska, a koordiniraju ga policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku.

SIGURNOSNA SRAMOTA Za nestanak zaplijenjene jahte uključenima prijeti do 5 godina zatvora!
Još nije u potpunosti jasno što se dogodilo sa zaplijenjenom jahtom ruskog oligarha koja je nestala sa suhog veza marine u Betini na otoku Murteru. Poznato je da je jahta Irina Vu oligarha Ališera Usmanova isplovila 6. listopada, a tri dana poslije uplovila u tursku luku Didim. Hrvatske vlasti za

Podsjetimo, luksuzna jahta Irina VU, u vlasništvu bivše supruge ruskog oligarha Ališera Usmanova, bliskog prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina, bila je pod sankcijama EU, SAD-a i Velike Britanije i trebala je imati zabranu isplovljavanja.

Bila je na suhom vezu u Betini na Murteru, a iz betinske marine nekako je isplovila  6. listopada u 10:14, dok je 9. listopada oko 12 sati bila u turskoj luci Didim. Kako bi jahta izašla iz hrvatskih teritorijalnih voda, morala je u Dubrovniku proći policijsku i graničnu kontrolu te kontrolu Lučke kapetanije.

Da varka bude uvjerljivija, na njeno mjesto u Betini uplovila je druga, gotovo identična jahta. U međuvremenu je za jahtom izdana međunarodna potjernica, a DORH, SOA i međunarodne agencije istražuju kako se moglo dogoditi da je završila u Turskoj.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je moguće da je zaplijenjena jahta iz Betine neopaženo isplovila i završila u Turskoj?
Skandal sa zamrznutom ruskom imovinom u Hrvatskoj ovog je tjedna potresao Hrvatsku. Jahta Irina VU, koju je država zaplijenila prošle godine, isplovila je iz države i locirana je u Turskoj! Brod obitelji ruskog oligarha i Putinova prijatelja - trebao je biti u Betini na otoku Murteru, jer…
Priča oko nestale ruske jahte sve je čudnija
MURTER/ZAGREB - Jučerašnjim istupom ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića pitanje oko isplovljavanja ruske jahte pod sankcijama Irine VU samo je dodatno produbljeno, a ne riješeno. Ono što smo do danas znali jest da je luksuzna jahta Irina VU, u vlasništvu supruge ruskog oligarha…
Butković smijenio tri osobe zbog nestanka ruske jahte!
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković objavio je detalje nestanka zaplijenjene jahte Irina VU. Zbog sramotnog događaja smijenio je načelnika sektora koji je bio nadležan za provođenje kontrole, lučkog kapetana u Šibeniku i voditelja ispostave u Betini. - Lučka kapetanija u Dubrovnik…