2 min. čitanja

Policija nastavlja s edukacijama zaštite vlastite imovine, pomažu im i strane kolege

Policija nastavlja s edukacijama zaštite vlastite imovine, pomažu im i strane kolege
FOTO: PU primorsko-goranska

RIJEKA – Primorsko-goranska policija nastavlja s preventivnim aktivnostima u sklopu kojih, tijekom trajanja turističke sezone, informiraju i savjetuju građane i turiste o onome što mogu sami poduzeti kako bi zaštitili svoju imovinu, odnosno smanjili mogućnost počinjenja raznih vrsta kažnjivih radnji.

Proteklog tjedna policijski službenici Primorsko-goranske policije održali su informativne punktove zajedno s policijskim službenicima iz Slovenije i Slovačke, koji borave na Jadranu u sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija“. U neposrednoj komunikaciji savjetovali su građane i turiste te im podijelili više od 200 letka s informacijama i korisnim savjetima.

FOTO: PU primorsko-goranska

Informativni punktovi održani su u trgovačkom centru na području Škurinja u Rijeci te na plažama i u kampovima u  Crikvenici, Rijeci i Baškoj, gdje su prolaznike i posjetitelje savjetovali o samozaštiti i prevenciji krađa na plažama, krađama bicikla, motocikla, provalama u motorna vozila i stanove.

Također domaćim i stranim nautičarima i voditeljima brodica podijeljeni su letci na hrvatskom i engleskom jeziku s informacijama o sigurnosti plovidbe na moru, uz upozorenje da ne smiju glisirati u prostoru 300 metara od obale, da od ograde uređene plaže moraju ploviti na udaljenosti većoj od 50 metara te 150 metara od obale prirodne plaže.

Narednih dana informativni punktovi bit će održani prema sljedećem rasporedu:

  • 18. kolovoza od 9  do 11 sati u Rijeci, Preluk
  • 19. kolovoza od 10  do 12 sati u Opatiji, Maršala Tita bb ( kupalište Slatina)
  • 20. kolovoza od 9  do 11 sati u Selcu – Uvala Slana
  • 20. kolovoza od 10  do 12 sati u Ičićima, Liburnijska 9
  • 20. kolovoza od 9.30  do 11.30 sati u Rijeci, Podkoludrica bb
  • 20. kolovoza od 10 do  12 sati u Bakru
  • 23. kolovoza od 10  do 12 sati u centru Lovrana te obilazak kampa u Medveji

Poseban naglasak u ovim preventivnim aktivnostima bio je usmjeren prema zaštiti djece koja se u ljetnim danima prevoze u vozilima. Roditelje-vozače i sve ostale koji brinu i prevoze djecu savjetuje se da djecu ne ostavljaju samu ili bez nadzora u vozilu.

Budući da i kraći boravak djece u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice, podijeljeni su im letci „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“ s korisnim savjetima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“, ali i s informacijama o kaznenoj odgovornosti roditelja u ovakvim slučajevima.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.