1 min. čitanja

Policija iz mora kod Istre izvadila više minsko-eksplozivnih sredstava

Policija iz mora kod Istre izvadila više minsko-eksplozivnih sredstava
Foto: Velimir Vrzić / Ilustracija

Tijekom ovog tjedna istarski policijski službenici su u dva navrata iz mora izvadili minsko-eksplozivna sredstva, a troje građana predalo je oružje i streljivo i tako učinilo svoj dom sigurnijim.

Iz luke Štinjan su policijski službenici 12. travnja izronili 200 komada sitnog streljiva, dok su jučer u luci u Vrsaru postupali po dojavi ribara koji je pri podizanju mreže s ulovom pronašao i eksplozivna sredstva. Na mjesto događaja upućen je djelatnik protueksplozijske zaštite koji je utvrdio kako se radi o dva topnička projektila te ih je izuzeo radi uništenja.

Što se tiče građana koji su policiji dragovoljno predali oružje, jučer je na području Žminja jedan građanin prilikom čišćenja kuće pokojnika pronašao automatsku pušku sa spremnikom, udarnu iglu za automatsku pušku, 285 komada različitog streljiva i šest čahura. U Puli je građanin pronašao ručnu bombu iz II. svjetskog rata prilikom čišćenja dvorišta, dok je u Pazinu jedna žena predala policiji zračnu pušku.

Policijska uprava istarska i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija.

Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva, mogu potpuno anonimno nazvati najbližu policijsku postaju radi predaje ili onesposobljavanja takvih sredstava. Protiv osoba koje dragovoljno predaju takvo oružje ili druga sredstva, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci, ukoliko oružje predaju sami, prije nego što policija počne poduzimati izvidne radnje.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje ili druga sredstva.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.