3 min. čitanja

Pogledajte proboj novog katamarana Kolovare kroz olujnu buru do Rijeke: "Putnicima dijelili vrećice, ali su stigli!"

Pogledajte proboj novog katamarana Kolovare kroz olujnu buru do Rijeke: "Putnicima dijelili vrećice, ali su stigli!"
Foto: BuR

RIJEKA - Novi katamaran Kolovare, kapaciteta 315 putnika, jedan je od dva (drugi je Puntamika) kojeg je Jadrolinija unajmila od zadarske Tankerske plovidbe, imao je nakon mjesec dana plovidbe na liniji Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Martinšćica-Cres-Rijeka svoje prvo pravo vatreno ili bolje reći burno krštenje.

U utorak je po olujnoj buri odradio svoju rutu od Lošinja prema Rijeci, kad bi neki stari Jadrolinijini katamarani zasigurno ostali privezani, pogotovo katamaran Dubravka, kojeg je brod Kolovare napokon i zamijenio.

"Katamaran Kolovare, imao je proboj po buri s Lošinja. Ne možemo se baš sjetiti kad smo sličan prizor gledali sa starim kramama Jadrolinije" objavili su na Facebook stranici Brodovi u Rijeci.

Iz Jadrolinije potvrđuju da je brod s putnicima sretno stigao, no plovidba katamaranima po ovakvom vremenu je, kažu, više iznimka nego pravilo.

- Ovi brodovi su očito bolje dizajnirani i mogu se nositi s ovakvim vremenskim uvjetima. Ipak nam je stalo i do udobnosti, ali i sigurnosti putnika, no zapovjednik je taj koji to procjenjuje, ovisno o vremenskoj prognozi, ali i maritimnim mogućnostima broda kojim upravlja. Jučer su zbog jake bure plovili zaklonjeni uz kraj, ali Riječki zaljev nisu mogli izbjeći i tamo je bilo baš gadno - kazala nam je Marija Zaputović iz Jadrolinije.

Katamarani Kolovare i Puntamika zadarske Tankerske plovidbe - Foto: Dolores Beader

I na liniji Rijeka-Rab-Novalja vozi novi katamaran Puntamika, njegov kapacitet je 317 putnika. Riječ je o dva istovjetna katamarana, izgrađena 2019. godine, u brodogradilištu Cahaya Samudra u Indoneziji, za naručitelja iz Singapura, od kojeg ih je prošle godine otkupila Tankerska plovidba, odnosno TP Line.

Po društvenim mrežama mogu se iščitati samo riječi hvale prema zapovjedniku broda, ali i posadi koja je bila prilično zaposlena, jer su putnicima dijelili vrećice za povraćanje, pošto mnogima ovakvo putovanje nije bilo ugodno, ali su, kako i sami kažu - sretno stigli!

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Na liniji Mali Lošinj-Cres-Rijeka plovi novi katamaran
Na državnoj liniji 9308 umjesto katamarana Dubravka od jučer plovi katamaran Kolovare. Kapacitet katamarana je 315 putnika, a izgrađen je 2019. Od jučer poslijepodne na državnoj liniji 9308 umjesto katamarana Dubravka plovi katamaran Kolovare. Njegov je kapacitet 315 putnika, izgrađen je 2…
Jadroliniji stigla ponuda za katamarane i trajekt od Tankerske plovidbe za 21 milijun eura
Nacionalni brodar odlučio je malo pomladiti flotu pa je tako tražio nabavu dvaju katamarana ne starijih od pet godina te procijenjene nabavne vrijednosti 14 milijuna eura. Katamarani, prema uvjetima iz nabave, moraju imati kapacitet od najmanje 300 putnika, a brzina im ne smije biti manja od 27 čvo…
DONOSIMO PLANOVE JADROLINIJE Stari brodovi odlaze, kupuju se novi na zelena goriva
Flota Jadrolinije je zastarjela, a hrvatska administracija nimalo ne pomaže. Za razliku od privatnika, javna nabava je obavezna za javnu firmu, pa sve ide sporo, no to ne opravdava činjenicu da se godinama sustavno samo nešto čekalo. Popravljali su se stari brodovi do te mjere, da su troškovi poprav…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.