1 min. čitanja

Podignuta kaznena prijava protiv pijanog kapetana

Podignuta kaznena prijava protiv pijanog kapetana
Foto: MMPI

Policijski službenici I. Policijske postaje Split proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom, koji je rano jutros uhićen nakon što je brod kojim je upravljao udario u pristanište u Splitu, na Branimirovoj obali.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem spomenuti se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela Ugrožavanje posebnih vrsta prometa iz čl. 225. st.1. i Onečišćenje okoliša iz čl. 193. st.3. Kaznenog zakona. Kaznena prijava se podnosi redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu. Slijedi očevid broda nakon vađenja iz mora te se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Podsjetimo, jutros oko 2.30 u pristanište benzinske postaje u Splitu, na Branimirovoj obali udario je 21-metarski turistički brod Morska vila na kojem se nalazilo oko 50 putnika.

Uslijedile su potom aktivnosti na mjestu pomorske nesreće kako bi se more i morski okoliš osigurali od onečišćenja, ukoliko se dogodi istjecanje pogonskog goriva iz spremnika izletničkog broda, koji je potonuo na mjestu udara, a o havariji u Splitu izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infratsurkture.

Z.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PROBLEMI S VAĐENJEM Turistički brod koji se zabio u rivu benzinske postaje u Splitu neće lako vani | | Morski HR
Jutros oko 2.30 u Splitu Branimirova obala, u pristanište benzinske postaje udario je turistički brod na kojem se nalazilo oko 50 putnika. Svi su sišli s broda na obalu i nitko nije ozlijeđen.
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.