2 min. čitanja

PODGORA Cigla na automobilu češkog turista s neugodnom porukom: “Makni auto odmah, ovo je privatno!”

PODGORA Cigla na automobilu češkog turista s neugodnom porukom: “Makni auto odmah, ovo je privatno!”
Foto: Čitatelj

PODGORA – Je li nas jednogodišnja pauza od turizma učinila nervoznima i sad nam odjednom smetaju gosti ili se pojedini turisti prave neznalice? Odgovor na ovo pitanje je teško uopćiti, no nakon incidenta na Drveniku u kojem su sudjelovale češke turistkinje, u Podgori je sad nekome zasmetao jedan češki automobil.

Na lukobranu u podgorskoj lučici, na haubi crvene Honde čeških registracija, parkiranom ispred drugog automobila, osvanula je cigla! Iako se sama po sebi može protumačiti kao vrlo neugodna poruka, nepoznati autor ostavio je i rukom napisanu ceduljicu za brisačima, ne ostavljajući vlasniku vozila ikakvu sumnju:

Foto: Čitatelj

“Please, move your car imediately! This is private…” – od brisača se dalje ne vidi, pa zasad ne znamo ima li poruka i nastavak, no dovoljno da se prepozna smisao: “Molim, pomaknite vaš automobil odmah! Ovo je privatno…

I opet privatno na pomorskom dobru… No, kako doznajemo od Podgorana, radi se o parkirnim mjestima koje je Općina lokalcima dala u zakup, pa se netko vjerojatno naljutio jer mu je Čeh “zauzeo” mjesto.

Foto: Čitatelj

No jedan Podgoranin je primjetio da je upitna i bilo kakva dodjela parkinga na jednom mulu poput ovog: “Što se tiče tog parkinga, zanima me šta bi se dogodilo, ne daj Bože požara na bilo kojem brodu? Zaprječen je prilaz vatrogascima i to nečijom nepametnom odlukom!”.

Kakva god da je, poruka je vrlo neugodna i u kontekstu sve učestalijeg privatiziranja pomorskog dobra, vapi za konačnim jasnim i rigoroznim zakonima i pravilnicima koji će ovakve stvari napokon dovesti u red.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

O incidentu na Drveniku pišu i češki mediji: “Sramota čeških turista u Hrvatskoj”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.