2 min. čitanja

Počinju radovi u luci Barić Draga

Počinju radovi u luci Barić Draga
Foto: Wikimedia

BARIĆ DRAGA Počelo je uređenje luke Barić Draga. Aktualni radovi obuhvaćaju drugu, treću i četvrtu fazu projekta, odnosno ulaganje u 200 metara luke.

Prva faza projekta za sada ne ide u realizaciju jer se za predviđene radove u toj fazi mora ishoditi građevinska dozvola.

Drugu, treću i četvrtu fazu izvanrednog održavanja luke Barić Draga Lučka uprava Senj je kandidirala na natječaj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za što je zasada odobreno 2,5 milijuna kuna, dok je vrijednost kompletnog projekta 5,6 milijuna kuna.

– Radovi podrazumijevaju izgradnju obalnih zidova i dijela obale vezanog za vraćanje funkcije komunalnih vezova, te obnovu jednog gata koji je uslijed juga rastresen i koji praktički više ne egzistira, a upravo taj gat štiti luku Barić Draga od sjeverozapadnjaka i zapadnjaka.

Gat je bio praktički napravljen u suhozidu, a sada će se dobiti betonska konstrukcija u istim gabaritima. To će i štititi luku i dodatno će osigurati sigurniji komunalni vez korisnicima. Mi u toj luci za sada imamo 30 komunalnih vezova, a s ovom dodatnom zaštitom luke moći će se broj vezova i povećati. U trup rekonstruiranog obalnog zida postaviti ćemo pripremu za postavljanje javne rasvjete i dovođenje struje i vode u luku - kaže ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić dodajući da je radove na natječaju dobila Izgradnja iz Crikvenice koja je odradila ili odrađuje popriličan broj radova na području Lučke uprave Senj.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Barić Draga kod Karlobaga dobit će novu luku
U Karlobagu je ovog tjedna zaključen Okvirni sporazum između Lučke uprave Senj i izvođača radova Izgradnja d.o.o. za izgradnju nove luke u Barić Dragi kod Karlobaga. Nakon provedenog postupka javne nabave te zaključenog okvirnog sporazuma, građevinski radovi u luci Barić Draga započet će…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.