2 min. čitanja

Barić Draga kod Karlobaga dobit će novu luku

Barić Draga kod Karlobaga dobit će novu luku
Foto: LSŽ

KARLOBAG – U Karlobagu je ovog tjedna zaključen Okvirni sporazum između Lučke uprave Senj i izvođača radova Izgradnja d.o.o. za izgradnju nove luke u Barić Dragi kod Karlobaga.

Nakon provedenog postupka javne nabave te zaključenog okvirnog sporazuma, građevinski radovi u luci Barić Draga započet će tijekom rujna, a isti će se izvoditi u nekoliko faza. Cjelokupna vrijednost investicije iznosi 5,6 milijuna kuna, a radovi u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna trebaju biti završeni do konca 2022. god,. za što su sredstva osigurana putem Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i EU fondova.

Prigodom potpisivanja sporazuma o izvođenju radova, načelnik Općine Karlobag Boris Smojver se zahvalio ministarstvu i Ličko-senjskoj županiji na mnogobrojnim projektima koje su isti podržali, a koji će biti realizirani na širem području ove općine.

Ličko-senjski župan Ernest Petry je uz navedeni projekt u Barić Dragi nabrojao i mnogobrojne druge koji su u različitim fazama realizacije na području gradova Senja i Novalje te ujedno zahvalio svima koji su radili na pripremi dokumentacija kao i resornom ministarstvu koje je prepoznalo cjelokupnu Ličko-senjsku županiju kao područje kojemu su potrebna investicijska ulaganja od luka do cesta.

U planu i Ribarski muzej u Karlobagu

Župan Petry je također napomenuo da su na području općine Karlobag i samog mjesta Karlobag u tijeku pripreme za početak izvođenja radova koji će započeti tijekom rujna, od uređenja Trga Giardin gdje će biti izgrađen i ribarski muzej na otvorenom u vrijednosti od 2 milijuna kuna + PDV, uređenje 102 godine stare gradske plaže u vrijednosti od 1,1 milijun kuna + PDV, nastavka III. faze radova na uređenju luke Karlobag u vrijednosti od 4 milijuna kuna, zamjene nedavno izgorjelog krovišta na Kapucinskom samostanu. Na kraju obraćanja župan je čestitao načelniku općine na iznimno dobroj suradnji sa Županijom.

Ravnatelj Lučke uprave Senj, Predrag Dešić zahvalio se resornom ministarstvu na mnogobrojnim projektima koje je isto podržalo, od uređenja luke Barić Draga, luke Karlobag, luke Senj, pristaništa Stinica, a ujedno je napomenuo da je trenutno u tijeku uređenje poslovnih prostorija nove zgrade Lučke-uprave u Senju, kao i priprema dokumentacije i idejnog rješenja za proširenje luke Senj.

Na kraju je državni tajnik u ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Josip Bilaver najavio da će ministarstvo i dalje pratiti investicije na području Ličko-senjske županije.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.