1 min. čitanja

Počinju prijave za međunarodnu utrku kroz Nacionalni park „Krka“

Sjeverni dio Nacionalnog parka „Krka“, od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do rimskog vojnog amfiteatra u Burnumu, posljednje dvije godine ugošćuje trkače iz cijeloga svijeta. Iduće godine budite i vi dio velikog trkačkog događaja: rezervirajte subotu, 4. travnja 2020. za 3. Krka polumaraton, međunarodnu utrku kroz Nacionalni park „Krka“.

Prve prijave upravo su u tijeku i traju do 31. prosinca 2019. Prijaviti se možete OVDJE. Sljedećih stotinjak dana, koliko je preostalo do početka utrke, provedite temeljito se pripremajući kako biste bili u odličnoj formi u trenutku kada se napokon oglasi start.

Krka polumaraton obiteljski je događaj. Budući da je trčanje nerijetko zajednički hobi cijelih obitelji, organizatori će iduće godine još više pažnje posvetiti upravo djeci pa će se mali natjecatelji moći okušati u brojnim utrkama koje će se za različite uzraste djece održati na Burnumu, cilju utrke.

U glavnim utrkama, i na polumaratonu i na FunRunu, pet i pol kilometara dugoj utrci za građane, nagradit će se prva tri mjesta, u muškoj i u ženskoj kategoriji. Dodatno će se vrednovati prolazno vrijeme na jedinom velikom usponu uz jezero Brljan, cesti kojom je nekada car Trajan sa svojim legionarima išao prema Burnumu. Zato će trkač i trkačica koji najbrže svladaju taj uspon dobiti posebnu nagradu – krunu cara Trajana (Corona Traiani). Uspon je nešto duži od jednog kilometra, s visinskom razlikom od sedamdeset metara, a pogled s vrha uspona veličanstven je, kao i osjećaj kada se uspon savlada. Još ako se na usponu nekog i pretekne, užitak je tim veći.

Krka polumaraton na svom putu od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum prolazi naselja s autohtonim kamenim kućama i suhozidima. Gotovo je nevjerojatno da na suhom, krševitom prostoru duboka kanjona postoje tolika čudesna mjesta što su ih oblikovali ljudi ili rijeka, koje nam valja upoznati.

Trkači će u svom startnom paketu dobiti, među ostalim, i ulaznicu za Nacionalni park „Krka“.

Dodatne informacije o utrci možete pronaći na stranici www.krka.run.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.