2 min. čitanja

Počinje rekonstrukcija luke Ubli na Lastovu

Počinje rekonstrukcija luke Ubli na Lastovu
Foto: Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije

LASTOVO - Bolja povezanost Lastova s kopnom i ostalim otocima znači povećanje kvalitete života na našem najudaljenijem naseljenom otoku. Izgradit će se novi trajektni pristan te urediti cestovni spoj luke.

Potpisivanjem ugovora s izvođačem radova počela je rekonstrukcija luke Ubli na otoku Lastovu. Projekt je vrijedan više od 7,8 milijuna eura i s više od 85 posto financiran je novcem Europske unije, prenosi Točka Na I.

Izgradit će se novi trajektni pristan te urediti cestovni spoj luke, a rok za završetak radova je dvije godine. Bolja povezanost Lastova s kopnom i ostalim otocima znači povećanje kvalitete života na našem najudaljenijem naseljenom otoku.

- Prije dvije godine smo na Vladi donijeli odluku o otvaranju brzobrodske linije koja spaja Lastovo, Korčulu i Dubrovnik. To je bio dobar potez. A gradnja ove infrastrukture i proširenje rive preduvjeti su da ta povezanost bude još bolja. Nakon ovoga bitno je da Jadrolinija kao naš najveći linijski brodar krene u modernizaciju flote. Za to smo osigurali sredstva kroz Nacionalni program oporavka i europska sredstva. To je sljedeći azdatak koji moramo odraditi - rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Velika grupa konzervatora popisuje lastovsku kulturno-povijesnu baštinu
Na Lastovu ovih dana velika grupa konzervatora i restauratora popisuje i procjenjuje mogućnosti obnove i zaštite izuzetno vrijedne lastovske svjetovne i sakralne baštine. Njihov dosadašnji, aktualni i budući rad predstavit će u Kneževu dvoru u ponedjeljak 8. svibnja u 20 sati predstojni…
Ministarstvo mora ide u projekt rekonstrukcije luke Ubli na Lastovu | | Morski HR
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je Odluku o financiranju projekta “Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet Ubli na otoku Lastovu ” u iznosu nešto većem od 59
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.