>
  1 min. čitanja

Počinje obnova hotela na Visu i Centra za posjetitelje na Biševu

Počinje obnova hotela na Visu i Centra za posjetitelje na Biševu
Foto: HRT / Screenshot

KOMIŽA/VIS – Idućeg ljeta napokon počinje obnova viških hotela. A gradit će se i nova luka za nautičare. No, prije svega, na Biševu će se otvoriti Centar za posjetitelje Modra špilja.

Nakon desetljeća agonije napokon počinje obnova hotela. Novi vlasnik na popularnom otoku želi ugledan svjetski lanac Marriott. Prvi od hotela u samoj Komiži rušit će se nakon sezone.

– Hotel je privatiziran, imamo dobrog novog vlasnika, ima dovoljno sredstava za ulaganje i to sve govori da je takva investicija moguća, sve se radi na tome i ja vjerujem da iza iduće sezone će se to i dogoditi – ispričala je za HRT gradonačelnica Komiže, Tonka Ivčević.

Na otoku je ove godine ostvareno ponešto noćenja što je zaokružilo uspješnu turističku godinu. Promet je bio gotovo jednak kao i 2019., u nautičkom sektoru čak i bolji. Za nautičare u Visu nema više dovoljno mjesta pa će se graditi nova luka u uvali Parja. Izrađuju se urbanistički plan i strateška studija utjecaja na okoliš da bi se krenulo u privatno ulaganje.

– Država je napravila svoje, područje je osigurano, sad treba ići na javni natječaj za privlačenje investitora, to je onaj dio koji će nautici dati dodatnu snagu – smatra direktor Turističke zajednice Vis, Ivo Flamengo.

Prije toga, već idućega ljeta, na susjednom Biševu bit će otvoren Centar za posjetitelje Modra špilja, ulaganje od 33 milijuna kuna većinom europskoga novca. Na mjestu ruševne zgrade bivše škole uređuje se Centar s polivalentnim prostorima za prezentaciju prirodne baštine otoka i Viškog arhipelaga.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.