1 min. čitanja

Po Splitu krenule međunarodne policijske ophodnje

Po Splitu krenule međunarodne policijske ophodnje
Foto: MUP

SPLIT – U Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutačno borave strani policijski službenici iz devet zemalja, a trenutačno na području Splita borave i rade policajci  iz Italije, Francuske, Poljske, Bavarske i Koreje.

Strani policijski službenici zajedno sa hrvatskim policajcima svakodnevno obilaze centar grada, sva mjesta gdje se okupljaju strani gosti, posebno iz njihovih zemalja. Mobilni preventivni centar policije kojeg koriste policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske stacioniran je kod Gradskog perivoja u ulici Kralja Tomislava, a hrvatski i strani policijski službenici u jutarnjim i poslijepodnevnim satima obilaze područje od Bačvica do Zvončaca.

Posebno obilaze centar grada, rivu i mjesta gdje ima najviše turista. Prilika je ovo da naše kolege iz drugih zemlja saznaju  više o povijesti naše zemlje, našeg grada, ali i znamenitostima koje mogu vidjeti dok s hrvatskim policajcima prolaze ulicama Splita. Neki od njih su po prvi puta u Hrvatskoj, kao što je to policijski službenik iz Koreje, pa je ovo za njih prigoda da tijekom obavljanja posla, saznaju nešto više o Splitu i Hrvatskoj.

Foto: MUP

U proteklih nekoliko dana međunarodne policijske ophodnje mogli ste susretni u centru grada Splita, zajedno sa policijskim službenikom iz Druge policijske postaje Split. Strani turisti koji su odabrali Split za svoju ljetnu destinaciju, iskoristili su priliku za razgovor, ali i fotografiranje sa stranim i hrvatskim policajcima. Međunarodna policijska suradnja i ove godine već na samom početku dobila je pohvale naših gostiju kojima je bilo drago sresti policajca iz njihove zemlje dok su na odmoru.

Tijekom sljedećeg vikenda strani policijski službenici će uz hrvatske policajce biti angažirani kako bi bili dostupni posjetiteljima javnog okupljanja Ultra Europe 2022, a sve zbog lakše i jednostavnije komunikacije sa stranim gostima i posjetiteljima.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.