3 min. čitanja

SRETAN KRAJ DRAME NA LOŠINJU Hitne službe pronašle nestalu njemačku turistkinju

SRETAN KRAJ DRAME NA LOŠINJU Hitne službe pronašle nestalu njemačku turistkinju
Foto: Vatrogasci Lošinj

MALI LOŠINJ –  Jutros oko 3.40 sati sretno je završena potraga za njemačkom državljankom koja je večer prije otišla u šetnju iz kampa na području između Malog i Velog Lošinja te se izgubila.

Riječ je o 38-godišnjoj turistkinji koja je s obitelji na odmoru u kampu Tresorka i sinoć je oko 20 sati sama otišla u šetnju šumom. Budući da se nakon par sati nije vratila u kamp, a sa sobom nije ponijela ni mobilni telefon pa ju nisu mogli kontaktirati, član obitelji je obavijestio policiju o njezinom nestanku.

Foto: Vatrogasci Lošinj


Policijski službenici su po dojavi promptno reagirali te uz supruga turistice krenuli u potragu. Krećući se kroz šumu, pozivali su je te je u jednom trenutku suprug čuo njezin glas, a dvoje policijskih službenika su je potom pronašli na nepristupačnom terenu. Zajedno su je iz kamenjara i teško pristupačnog terena iznijeli na ravno tlo i pozvali hitnu pomoć jer je turistica bila ozlijeđena. Dali su joj i potrebnu tekućinu te je ogrnuli i ohrabrivali sa suprugom.

Izvrsna suradnja policije, hitne pomoći i vatrogasaca

– Dojava hitne medicinske pomoći Lošinj da je potrebna pomoć u traganju i spašavanju strane državljanke koja se tokom noći u ponedjeljak na utorak izgubila na predjelu uvale Kriška….. Na teren izlaze 2 vatrogasca sa jednim vozilom te pri dolasku na zborno mjesto saznaju da su djelatnici policije vrlo brzo pronašli strankinju te da je ozljeđena i treba transport. Pozvano je još jedno vozilo i 4 vatrogasca na ispomoć. Nakon što su djelatnici Hitne pomoći obradili pacjenticu kreće transport po vrlo teškom, strmom i nepristupačnom terenu. Pri transportu su surađivale sve službe uključujući i muža pacijentice – izvijestili su lošinjski vatrogasci.

Foto: Vatrogasci Lošinj

Izgubila se i dezorjentirala u šumi

Uplašena 38-godišnja Njemica navela je kako se prilikom povratka u kamp kroz šumu izgubila i nije mogla orijentirati, te je pri tome iskrenula nogu i pala niz kamenje na nepristupačan teren. Po dolasku Hitne medicinske pomoći prevezena je na daljnje liječenje u Dom zdravlja Mali Lošinj gdje su joj utvrđene lakše ozljede.

Njemačka turistkinja i njezin suprug uputili su veliku zahvalu dvoje mladih policijskih službenika koji su pomogli u njezinom spašavanju. Također su ocijenili izvrsno cjelokupno policijsko postupanje i koordinaciju pronalaska i spašavanja:

– Zahvaljujući požrtvovnosti i profesionalnosti policijskih službenika Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres ova priča je okončana na najbolji mogući način. Još jednom su policijski službenici na djelu pokazali kako im je sigurnost građana najvažnija zadaća, ali i njihova misija, te tako poslali poruku svim građanima i turistima da je njihova sigurnost obveza i poslanje hrvatske policije kojoj se mogu javiti s punim povjerenjem u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu.

Foto: Vatrogasci Lošinj

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.