1 min. čitanja

Planira se uspostava brodske linije Pula-Štinjan-Brijuni-Pula

Planira se uspostava brodske linije Pula-Štinjan-Brijuni-Pula
Foto: NP Brijuni

PULA – U pulskoj gradskoj upravi jučer je održan radni sastanak s predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na kojem se razgovaralo o sufinanciranju električnih plovila, sanaciji odlagališta, centru za gospodarenje otpadom Kaštijun te projektima za koje su osigurana sredstva iz EU fondova.

Prema riječima direktora Fonda Siniše Kukića, u ovoj je godini kroz EU fondove osigurano čak 877 milijuna kuna za 23 javna poziva, a riječ je, kažu, o najvećem iznosu koji je ikada izašao iz Fonda. Dio europskog novca želi i Pula.

– Naša intencija je da Pula bude „zeleni“ grad i u tom kontekstu razgovarali smo o temama koje su vezane uz okoliš. Nadalje, Grad Pula ide s inicijativom lokalne brodske linije koja će povezivati električnim brodom Pulu, Štinjan i otočje Brijuni. Razvijamo i prostor zelene industrije u kontekstu izgradnje sortirnice kada ćemo moći razgovarati o cirkularnoj ekonomiji – istaknuo je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Na sastanku se razgovaralo i o projektima koji su već u fazi realizacije na području Pule, poput selektivnog prikupljanja otpada i solarizacije krovova za koje je već izrađena dokumentacija. Iz gradskog komunalnog poduzeća Pula Herculanee najavili su da je u planu izrada dokumentacije i za reciklažno dvorište, sortirnicu te kompostanu.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.