2 min. čitanja

PELJEŠAC NUDI OUTDOOR AKTIVNOSTI: Razvijena interaktivna karta biciklističkih i pješačkih ruta poluotokom

PELJEŠAC NUDI OUTDOOR AKTIVNOSTI: Razvijena interaktivna karta biciklističkih i pješačkih ruta poluotokom
Foto: TZ Orebić

Turističke zajednice poluotoka Pelješca objavile su da u okviru projekta „Razvoj proizvoda Pelješac“ razvijaju Outdoor ponudu aktivnosti planinarenja, biciklizma i windsurfinga i manifestacije u obliku pet tematskih festivala.

Svaki od festivala trajat će po mjesec dana, tijekom kojih će posjetitelji uživati u okusima Pelješca, tradicionalnim jelima i pelješkom vinu.

U sklopu razvoja Outdoor Pelješac, napravljena je interaktivna karta brdsko biciklističkih i planinarskih ruta Pelješca. Trenutno je na karti označeno pet kružnih brdsko biciklističkih ruta dužine 184 km i šest planinarskih ruta ukupne dužine 39 km.

Planirana su dodatna proširenja ruta te dodavanje ugostiteljskih objekata i vinarija na kartu kako bi se gosti lakše mogli snaći u prostoru te upoznati i ovu ponudu Pelješca. Pelješac je bogat ponudom vinarija te tradicionalnim konobama i restoranima, tako da je spoj outdoora i tradicionalnih okusa sasvim prirodan.

Foto: TZ Orebić

Na karti se mogu vidjeti podaci o težini rute, vrsti podloge, opis, fotografije te se može preuzeti i GPX trag koji se može koristiti u raznim mobilnim aplikacijama i pametnim satovima. Na karti je i link za mobilnu aplikaciju OsmAnd, kao prijedlog. Inače, aplikacija je besplatna za preuzimanje i radi i offline.

Uz turističke zajednice na razvoju interaktivne karte sudjelovali su i lokalni biciklisti, Dalibor Jurović iz neformalne udruge Pelješac MTB Vibes (FB: @MtbPeljesac) te Roberto Pinčević vlasnik turističke agencije A.C.D.C – Soul of Croatia(FB: @SoulOfCroatia). Izradu web aplikacije prilagođene mobilnim uređajima napravila je tvrtka Visi Media d.o.o. iz Splita.

Iz četiri pelješke turističke zajednice – TZO Ston, TZO Janjina, TZO Trpanj i TZO Orebić – kažu da su razvile interaktivnu kartu koju biciklisti i planinari mogu proučiti bez dolaska u info centar, odnosno pogledati na web stranicama turističkih zajednica. Osim toga staze su osmišljene sa lokalnim biciklistima koji najbolje poznaju teren te će samim time krajnji korisnici moći otkriti najzanimljivije dijelove Pelješca koji krije brojne prirodne ljepote.

Poveznica na interaktivnu kartu Pelješca: HR verzija i EN verzija.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.