1 min. čitanja

Paljuv kod Zadra “dobio izlaz na more”

Paljuv kod Zadra “dobio izlaz na more”
Foto: Google maps / Screenshot

PALJUV/NOVIGRAD – U Paljuvu, naselju Novigrada zadarskog već misle na turističku sezonu pa uređuju infrastrukturu. Bespovratna sredstva povukli su za uređenje šumsko-edukativne staze od Paljuva do mora, pa možemo reći kako je sada to mjesto u zaleđu, dobilo izlaz na obalu.

Pogled puca do velebitskih vrhunaca i kanjona Zrmanje. Vidici se otvaraju s nove poučne staze koja se još uvijek uređuje. Staza vodi od novog naselja Paljuv do ceste Posedarje-Novigrad. Napravljena je u sklopu Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Bespovratnim sredstvima staza je osvjetljenja solarnom rasvjetom.

– U uređena su mjesta za predah u šetnji. Bit će obogaćena vidikovcem. Na samom početku imamo i dječje igralište i sprave za rekreaciju, kaže za HRT načelnik općine Novigrad Joso Klapan. Pa će mališani iz Paljuva konačno dobiti svoje igralište, a ljeti – prečicu do mora.

Jer i u Paljuvu, turisti sve češće, kucaju na vrata, kaže direktorica Turističke zajednice općine Novigrad Petra Bolanča. Dodaje kako se ulaže i u vile s bazenima visoke kategorije pa će se Paljuv priključiti dobrim statističkim turističkim pokazateljima cijele općine.

Nova šumsko-poučna staza – bilo da se koristi kao pješačka ili biciklistička – novi je turistički sadržaj, a s obzirom da se nalazi u području ekološke mreže Natura 2000 treba istaknuti i njezin edukativni značaj, posebno za najmlađe. Zanimljive turistima i izletnicima, ovakve poučne staze, mještanima su odlična prilika za obiteljska druženja.

Žana Morović-Rudić/Regionalni dnevnik/HRT

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.