2 min. čitanja

PAIŠKA REGATA Ribolov i jedrenje u spomen na velikog jedriličara i ribolovca!

PAIŠKA REGATA Ribolov i jedrenje u spomen na velikog jedriličara i ribolovca!
Foto: JK Labud

Ovogodišnja Paiška regata kreće 3. svibnja u 10 sati i to iz Splita. Jedri se od 03. do 05. svibnja na standardnoj ruti Split -Stari Grad – Split.

Posvećena je velikom jedriličaru, ali i strastvenom ribolovcu nedavno preminulom Filipu Zlatanu Zoričiću članu jedriličarskog kluba Labud. S prvim pravim proljetnim danima posade će ponovno isploviti prema Starom Gradu na Hvaru. Uz vrijeme idealno za jedrenje, jedriličare po dolasku u Stari Grad očekuje prava dalmatinska spiza, a subota je rezervirana za revijalno ribolovno natjecanje u zaljevu koje uz turističku zajednicu Starog Grada organizira športsko ribolovno društvo „Šarag“. Po povratku s ribolova kreće fešta uz  grupu Cortez, vaganje ulova, dodjela nagrada najboljim jedriličarima-ribolovcima, a nagrade su osigurali restoran Kod barba Luke, bistro kod Damira i Vina Tomić. Sve to će na kraju začiniti i velika „teća“ brujeta koja je pripremljena za sve jedriličare-ribolovce. Pokrovitelj Paiške regate osigurao je i poklon kančanice za svaku posadu jedrilice koja uz prijavu priloži i ribolovnu dozvolu, bar jednog člana posade. 

Za sve navedeno pobrinuli su se domaćini, jedriličarski klub Labud, Turistička zajednica Staroga Grada i Grad Stari Grad na čelu s gradonačelnikom  Antoniom Škarpom. Prijave se mogu obaviti online na OVOM LINKU.

Ni ove godine nije izostala susretljivost te pomoć Županijske lučke Uprave i Lučke kapetanije Split, koji uvijek rado daju potporu jedriličarskom klubu Labud u organizaciji regata. Kako je Stari Grad iznimno privlačan jedriličarima, a zbog visoke popunjenosti priveza tijekom glavne sezone, raduje što se i ove godine organizira jedan ovakav nautičko-sportski događaj, koji u predsezoni jedriličarima omogućuje da uživaju u svemu što otok Hvar nudi.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.