3 min. čitanja

PAG Uskršnji hiking na Drugoj strani mjeseca

PAG Uskršnji hiking na Drugoj strani mjeseca
Foto: Ilustracija – Youtube/Screenshot

PAG – Ljubitelji outdoora zasigurno će doći na svoje jer će imati prigodu pješačiti na nekoliko fantastičnih lokacija na području grada Paga uz besplatno stručno vođenje licenciranog vodiča. U trodnevnom programu ponuđen je hiking na dvije prekrasne i jedinstvene staze Sv. Jure i Zaton na dijelu otoka nazvanog Druga strana mjeseca i na Sv. Vid, najviši vrh otoka Paga.

Druga strana mjeseca je područje na kojem su se ispreplele tri staze kamene čarolije, prekrasnih pogleda na mitsku hrvatsku planinu Velebit, azurno plavo more, na kamene stijene i plavo nebo. Svaka od ovih staza ima svoju priču, niz zanimljivosti iz paške povijesti i tako posebne vizure kamena koje je samo priroda mogla oblikovati. Krenete li bilo kojom stazom zagarantirani su uživanje i opuštanje jer staze prolaze Ledenikom, najljepšim i najzanimljivijim geološko-paleontološkim dijelom otoka Paga, jedinstvenim čak i na cijelom Mediteranu.

U subotu, 16. travnja ujutro  planiran je hiking na stazi Sv. Jure koja će sudionicima pružiti nezaboravno i neobično putovanje u pašku povijest uz mnoštvo jedinstvenih pogleda, bogatstva boja, jedinstvenih struktura i igre prirode koja je Pag tako bogato obdarila.

Za nedjelju ujutro organiziran je  tradicionalni paški Uskršnji doručak na Trgu Petra Krešimira IV uz glazbene taktove Gradske glazbe Pag.

Za nedjelju poslijepodne planirano je pješačenje na Sv. Vid ili kako ga vole nazivati najljepši mali vrh u Hrvatskoj na kojem se nalazi crkvica Sv. Vida sagrađena 1348. godine. S ovog najvišeg otočnog vrha pružit će vam se senzacionalan pogled na Mjesečev otok, Paški zaljev, kameni grad Pag, paške solane, mitsku planinu Velebit, pješčane uvale, zadarski akvatorij, Velebitski kanal, dio Kvarnera, Lošinj, Rab i  i prostrane otočne kamenjare prošarane mrežom slikovitih suhozida stvorenih radom naših predaka. Zato nije čudno što se kaže da priroda na Sv. Vidu pruža pogled koji liječi.

U večernjim satima na glavnom gradskom trgu održat će se koncert klape Sol.

U ponedjeljak ujutro, 18. travnja organiziran je hiking na još jednoj stazi Druge strane mjeseca  – stazi Zaton. Riječ je o Iznimno zanimljivoj i laganijoj stazi koja vodi prema uvali Zaton i s koje se pruža pogled na Paška vrata, otočić mali Maškalic u obliku malog krokodila te fenomenalne, zadivljujuće formacije stijena i “mjesečevih” čudesa. Volite li priče iz povijesti, ovdje ćete zadovoljiti svoju znatiželju jer ćete na ovoj stazi doći do Velesove zatvorene špilje, nazvane po bogu iz staroslavenske mitologije koji vodi svoj vječiti boj s bogom Perunom.

Hiking ture vodit će licencirani vodič Alan Crljenko, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem e-maila: prijava.tzgpag@gmail.com

Obratite pozornost na krški teren kojim ćete hodati i vremenske prilike te shodno tome prilagodite svoju opremu. Posebno napominjemo da sa sobom ponesete dovoljnu količinu vode. Svi sudionici na ovim pješačenjima sudjeluju na vlastitu odgovornost.

PROGRAM:

USKRŠNJI HIKING NA DRUGOJ STRANI MJESECA

Od 16. do 18. travnja 2022. godine/ licencirani vodič Alan Crljenko

Subota, 16. 04.

9.00 – Hiking na Drugoj strani mjeseca / staza Sv. Jure

Polazak: parkiralište iznad uvale/plaže Veli Bok

13.00 – Povratak

Nedjelja 17. 04.

11.30 – Uskršnji doručak uz taktove Gradske glazbe Pag

15.00 – Uskršnji hiking na Sveti Vid

Polazak: kod ulaza u Camping Village Šimuni

18.30 – Povratak

20.00 – Koncert klape Sol na Trgu Petra Krešimira IV

Ponedjeljak, 18. 04.

9.00 – Hiking na Drugoj strani mjeseca / staza Zaton)

Polazak: parkiralište iznad uvale / plaže Veli Bok

12.00 – Povratak

Obratite pozornost na krški teren kojim ćete hodati i vremenske prilike te svoju opremu prilagodite tome. Posebice napominjemo da sa sobom ponesete dovoljnu količinu vode. Svi sudionici na ovim pješačenjima sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Prijave na e-mail: prijava.tzgpag@gmail.com

ORGANIZATORI: Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.