2 min. čitanja

Ovoga vikenda u Balama se održava prvi Teranino Festival

Ovoga vikenda u Balama se održava prvi Teranino Festival
Foto: Bale - Valle / Facebook

BALE - Ovoga vikenda ljubiteljima tradicionalne istarske kapljice pruža se prilika da se upoznaju s jedinstvenim okusom Teranina. Program uključuje također kušanje vrhunskih istarskih specijaliteta.

Teranino Festival u istarskom mjestu Bale će se održati od subote 11.3. do nedjelje 12.3. u šatoru pored sportske dvorane u Balama i bit će jedinstvena prilika za upoznavanje s jedinstvenim i neodoljivim okusom Teranina, istarskog tradicionalnog pića.

Bit će to pravi raj za sve ljubitelje tradicionalne istarske kapljice, a posebno Teranina.

Povijest Teranina seže daleko u prošlost i on je odraz bogate kulturne baštine Istre. Teranino se proizvodi od autohtone sorte crnog vina Teran i proces pripreme je složen i precizan, a cilj je stvoriti jedinstven okus i aromu, stoji na stranicama Bala.

Na ovom enološkom i gastronomskom događanju predstavit će se 14 vrhunskih proizvođača Teranina iz Istre, što će biti prilika za sve da probaju i upoznaju različite okuse i arome ovog jedinstvenog likera. Cilj održavanja festivala je učiniti Teranino prepoznatljivim kao proizvod koji dolazi s područja istarske županije.

Program festivala uključuje ne samo degustacije Teranina, nego i kušanje vrhunskih istarskih specijaliteta u pripremi pulskog chefa Deniza Zemba, a kao dodatnu zanimljivost ističemo i mogućnost kušanja likera i rakija od kivija.

Osim toga, moći ćete prisustvovati i brojnim drugim zanimljivim događanjima, poput natjecanju za najbolji koktel i desert na bazi Teranina u organizaciji poznatih baljanskih restorana Meneghetti, La Grisa i Borghetto, kao i ocjenjivanju i izboru najboljeg uzorka Teranina te dodjeli plaketa istima.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Mala istarska općina sve je naseljenija i poželjnija za život
Općina Bale. Mala općina u Istri, sve poželjnija za život. Ovdje broj stanovnika stalno raste, a sve je više i djece. I građevinsko zemljište sve je skuplje, no mlade obitelji parcele mogu dobiti vrlo povoljno. Ana Grabovac s obitelji se doselila u Bale prije godinu dana, kako bi
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.