2 min. čitanja

Ovo su jedina dva pravca kojima možete do Dalmacije, no HAK ih ne preporuča!

Ovo su jedina dva pravca kojima možete do Dalmacije, no HAK ih ne preporuča!
Foto: Al Jazeera Balkans / Youtube / Screenshot

Prema posljednjim upozorenjima iz HAK-a, iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obratno nema slobodnog cestovnog pravca. Najveći problemi u prometu vladaju na u blizini Posedarja gdje se na cesti stvorio led.

“Zabrana prometa na autocesti A1 između čvora SVETI ROK i čvora POSEDARJE u oba smjera. Zabrana prometa za sva vozila zbog žestoke oluje. Nema alternativnih pravaca iz smjera Dalmacije prema Zagrebu i iz Zagreba prema Dalmaciji. Molimo korisnike za dodatan oprez”, javljaju iz HAK-a.

Obilazak preko BiH

U Dalmaciju je ipak moguće stići cestom. Oba puta vode preko susjedne Bosne i Hercegovine, prenosi N1.

Iz HAK-a, piše Dnevnik.hr, ne preporučuju ove dionice te navode kako su ceste na njima loše i zatrpane snijegom. Prvi pravac preko BiH je dionica Knin – Strmica – Grahovo – Drvar – Martin Brod – Bihać – Plitvička jezera. Drugi vodi preko Livna, Mrkonjić grada i Banja Luke.

Iz bosanskohercegovačkog autokluba upzoravaju da je promet otežan na dionicama koje vode preko planinskih prijevoja, a za teretna vozila obvezni su lanci. Snijeg i u susjednoj zemlji i dalje pada, a puše i jak vjetar koji otežava rad putnih službi. Što se tiče graničnih prijalaza, zbog lošeg je vremena zabranjen promet za teretna vozila preko prijelaza Izačić – Ličko Petrovo Selo, navode iz BiHAMK-a.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Najmanje 25 vozila ignoriralo zabrane i zaglavilo - HAC: “Vozači misle da im zimske gume ne trebaju!”
Prometni kolaps na autocestama nastao je zbog ogromne količine snijega i olujnog vjetra. Zato su otvoreni prihvatni centri za vozače u Gospiću, Obrovcu, Gračacu i Kninu. Dalmacija je zbog vremenskih uvjeta odsječena od Hrvatske, a HGSS-ovi spasioci na terenu pomažu izvući one koji su zaglavili u sni…
DALMACIJA ODSJEČENA - HAK objavio novo izvješće
Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru, te jakom burom povremeno s olujnim i orkanskim udarima u priobalju, trenutno NEMA slobodnog cestovnog pravca niti za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto. U tijeku je zimsko od…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.