2 min. čitanja

Ovi lokalni istarski čelnici javnim novcem plaćaju vlastitu promidžbu!

Ovi lokalni istarski čelnici javnim novcem plaćaju vlastitu promidžbu!
Foto:Facebook/Screenshot

ISTRA - Gradovi Pula, Poreč i Umag za poliranje imidža gradonačelnika dali su izgleda ni manje ni više nego 26 tisuća eura javnog novca!

Kolege novinari iz Istre24 dali su si truda i malo prokopali kroz sve te hvalospjeve o lokalnim im čelnicima koji su im se čini nekako neobično čestim i pomalo naivno i blještavo pozitivnim.

Gotovo predobrim da bi bili istina. Saznali su tako medijski kolege kako svi ovi "sposobni, napredni i uspješni" dijele jedan zajednički nazivnik - korištenje usluga portala gradonačelnik.hr. Kako navodi Istra24, teško je uopće pobrojati koji je su to sve gradovi "iz pera" ovog portala bili najbolji u Hrvatskoj jer svaki je dan neki drugi grad osvojio titulu najboljeg, najuspješnijeg ili najtransparentnijeg po nekom od kriterija. Nagradu i titule najboljima od najboljih, dodjeljuje portal gradonačelnik hr. Neki su gradovi recimo najbolje mjesto za život na razini srednjih gradova, neki su najbolji na razini većih gradova, neki su pak fenomenalni za život mladih, ili pak umirovljenika. Neki imaju najbolju socijalnu politiku, neki demografsku, neki zavidno ulažu u infrastrukturu ili možda obrazovanje.

Ove himne i hvalospjevi, tvrde iz Istre24, zapravo su ništa više doli jeftina propaganda plaćena novcem građana!

Tko stoji iza svega?

Izdavač portala gradonačelnik.hr zagrebačka je tvrtka tvrtka Ciudad d.o.o. u vlasništvu Vjerana Stilinovića koji je ujedno i vlasnik tvrtke Primera Occidens. Preko tih tvrtki pojedine gradske uprave u Istri iz proračuna financiraju usluge portala gradonačelnik.hr. A ako ste se pitali, postoji i portal župan.hr te načelnik.hr jer i njima"treba pomoći".

Foto:Facebook/Screenshot

No, idemo sada na ono konkretno. Koji to istarski gradovi propagandne tekstove za svoje političare plaćaju javnim novcem?

To su redom:

- Grad Pula koji je  od 20. siječnja 2021. godine do 20. studenog ove godine tvrtki Ciudad uplatio ukupno 11.204 eura. Taj je novac mahom utrošen za usluge "mjesečne pretplate, medijsko informiranje i analizu proračuna"

- Grada Poreč kojem je na čelu IDS-ovac Loris Peršurić, a odatle je tvrtki Primera Occidens od 7. siječnja 2022. do 20. studenog 2023. godine plaćeno je 8.317 eura. 

- Grad Umag na čelu s Vili Basanesseom, ovdje je od 20. siječnja 2022. do 28. srpnja ove godine, tvrtki Ciudad d.o.o iz proračuna je plaćeno 6.676 eura.

Za kraj evo i jednog inspirativnog citata samog portala gradonačelnik.hr:

- Što je veća afera više medijskog prostora dobiva,na lokalnoj sceni se češće priča o ‘šerifima’ dok pozitivne priče i primjeri uglavnom ostaju na razini lokalnih medija i Internet stranica gradskih uprava. Mi želimo promijeniti takav pristup. Umjesto negativne, biramo pozitivnu selekciju, a umjesto nacionalne lokalnu politiku - kažu ovi nepristrani novinari.

Ova njihova zarazna pozitiva izgleda donosi i veće prihode od javnog novca.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.