1 min. čitanja

Ove godine kreće sanacija plaže u Zablaću

Ove godine kreće sanacija plaže u Zablaću
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – Popularna plaža u zablaću uskoro kreće u sanaciju, a za tu je svrhu iz državnog proračuna osigurano 390 tisuća kuna.

Tijekom ove godine trebalo bi početi uređenje, odnosno sanacija plaže u Zablaću. Projekt je vrijedan nešto više od pola milijuna kuna, od čega je 390 tisuća kuna osigurano iz proračuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Projekt obuhvaća sanaciju plaže u Zablaću koja je oštećena djelovanjem atmosferskih prilika i mora. Plaža je od velikog značaja za lokalno stanovništvo jer se nalazi u samom centru mjesta te u ljetnim mjesecima privlači velik broj kupača.

Radovi će uključivati izradu betonskog zida, odnosno plombe koja služi kao zaštita od podlokavanja obale djelovanjem mora u ukupnoj duljini od 147 metara. Planira se i sanacija postojećih, ali i izrada novih betonskih stepenica koje služe kao pomoć pri ulasku u more te postavljanje pripadajućih rukohvata, najavio je zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta.

– Također, površinski će se obraditi zaobalna površina reparaturnim mortom u površini od 933 metra kvadratna, postavit će se komunalna oprema, odnosno drvene klupe te iscrtati dječje igre na zaobalnoj površini – mlin, školica, i slično – poručio je Mileta dodavši da se dodatnim uređenjem prilagođenim djeci postiže i mogućnost korištenja prostora tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnim mjesecima.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.