2 min. čitanja

Otvorene prijave za 2. Svjetski kongres sportskog turizma u Zadru

Otvorene prijave za 2. Svjetski kongres sportskog turizma u Zadru
Foto: Ministarstvo turizma i sporta

Vlada Republike Hrvatske i Svjetska turistička organizacija (UNWTO) suorganizatori su 2. Svjetskog kongresa sportskog turizma, a Ministarstvo turizma i sporta glavni je koordinator provedbe aktivnosti vezanih uz Kongres.

Kongres pod nazivom ‘Tourism & Sports United for Sustainability', koji će se održati 26.-27. travnja 2023. u Zadru, predstavlja jedinstvenu priliku za razmjenu novih ideja i najboljih praksi stručnjaka iz područja sportskog turizma iz cijelog svijeta, kao i za brendiranje Republike Hrvatske kao vrhunske destinacije sportskog turizma.

- Iznimno nam je zadovoljstvo što će Hrvatska i prelijepi grad Zadar biti domaćini ovako važnog događaja na kojem očekujemo više od 300 međunarodnih stručnjaka iz područja turizma i sporta. Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. godine istaknuli smo važnost te potencijale sportskog i aktivnog turizma koji mogu dati poticaj cjelokupnom gospodarskom i društvenom razvoju lokalnih zajednica. Vjerujem kako će ovaj kongres biti izvrsna prilika za razmjenu znanja, ideja i najboljih praksi te temelj daljnjeg razvoja sportskog turizma u Hrvatskoj, kao i jačanja međunarodne prepoznatljivosti Hrvatske kao sportske destinacije - istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Kongres će okupiti više od 300 sudionika, među kojima će biti i brojni visokopozicionirani predstavnici različitih zemalja, međunarodni dionici iz područja turizma i sporta te brojni poznati aktivni i bivši sportaši. Bit će to izvrsna prilika za dodatnom promocijom Zadra, ali i Hrvatske u cjelini kao destinacija koje su najprepoznatljivije upravo po turizmu i sportu. Siguran sam kako ćemo svi zajedno odraditi kvalitetno domaćinstvo i tako dodatno učvrstiti status naše zemlje kao jedne od najuspješnijih destinacija Mediterana - poručio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Na kongresu će se raspravljati o nekoliko ključnih aspekata kao što su ekonomski učinak sportskog turizma, njegov doprinos ciljevima održivog razvoja iz ekološke, društvene i ekonomske perspektive, kao i ključnim alatima za promicanje destinacije kroz organiziranje sportskih događaja, sponzorstva i natječajne postupke. Na kongresu će nastupiti govornici iz područja sportskog turizma, ali i sporta kao i predstavnici niza međunarodnih organizacija.

Detaljnije informacije vezano uz program, način registracije i sudjelovanje, nalaze se na stranicama Svjetske turističke organizacije, odnosno WSTC Hrvatska. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 14. travnja 2023. godine.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.