1 min. čitanja

OTVOREN NATJEČAJ Traži se najljepša devastacija pomorskog dobra

OTVOREN NATJEČAJ Traži se najljepša devastacija pomorskog dobra
Foto: Facebook/Vruja-Festival bespravne gradnje i devastacije prirode

VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode otvorio je natječaj za drugu najljepšu devastaciju pomorskog dobra u Hrvatskoj, koja će se održati 2. listopada na drugom izdanju istoimenog Festivala.

Nakon prvog Festivala održanog u srpnju u uvali Vruji koju je privatni poduzetnik, vlasnik Televizije Jadran i prijatelj mnogih političkih moćnika, Stipe Latković, bespravno uzurpirao i potpuno betonizirao, i to na državnoj zemlji, početkom listopada priprema se novi sličan događaj.

Unatoč velikom odazivu javnosti na prvi festival, ali i velikom medijskom interesu za ovom temom, u Vruji se apsolutno ništa nije pomaknulo s mrtve točke. Država i dalje ne reagira, Vruja i dalje izgleda devastirano, otužno i mrtvo pa su idejni začetnici festivala odlučili organizirati još jedno okupljanje u uništenoj uvali, gdje će “u plićaku u znak prosvjeda loviti lignje”.

Tom prilikom proglasit će pobjednika natječaja za drugu najljepšu devastaciju pomorskog dobra na hrvatskoj obali, a “faca” odgovorna za uništavanje obale osvojit će Zlatnu Vruju. Organizatori festivala putem svoje Facebook stranice pozvaju građane da im šalju fotografije najspektakularnijih uništenja pomorskog dobra.

Fotografije su već počele stizati, a među kandidatima se našao i Tijat, otok u blizini Prvić Šepurine, koji je pod zaštitom Eko mreže Natura 2000 i na kojem je zabranjena bilo kakva gradnja, osim obnove postojećih građevina (ribarska kućica i štala).

Nominacije za najdražu devastaciju pomorskog dobra zaprimaju se do 25. rujna, a jedini kriterij je da uzurpator/investitor nema dozvolu za gradnju, odnosno da na pomorskom dobru gradi potpuno bespravno.

Stoga, pretražite arhivu fotografija na svom mobitelu, sigurno ste ovo ljeto negdje naletjeli na prizor betonizirane plaže od kojeg su vam krenule suze na oči. Tko zna, možda baš vaš kandidat uđe u anale kao drugi najljepši, najkreativniji i najžešći uništavač Jadranske obale.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

FESTIVAL BESPRAVNE GRADNJE: “Republika Hrvatska nema ovlasti nad Latkovićevom autonomnom oblasti SAO vlade”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.