2 min. čitanja

Otvoren 2. Sajam karijera u turizmu

Otvoren 2. Sajam karijera u turizmu
Foto: Unsplash

OPATIJA - Radi se o trodnevnom događanju koje će okupiti izlagače i gospodarstvenike iz sektora turizma i ugostiteljstva s područja PGŽ-a u namjeri povezivanja učenika s tržištem rada.

U Grand Hotelu Adriatic otvoren je 2. Sajam karijera u turizmu u organizaciji Ugostiteljske škole Opatija. Riječ je o trodnevnom događanju koje će okupiti izlagače i gospodarstvenike iz sektora turizma i ugostiteljstva s područja PGŽ-a u namjeri povezivanja učenika s tržištem rada.

Sajam se održava u sklopu EU projekta 'RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu', a očekuje se sudjelovanje oko 150 učenika te 13 izlagača.

Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin i ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth, piše PodUckun.net.

- Sajam karijera povezuje školu i tržište rada, odnosno učenike s gospodarstvenicima kod kojih će, vjerujem, brojni učenici ostvariti prva radna iskustva nakon završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja - rekao je gradonačelnik Opatije.

Opatijska Ugostiteljska škola već je desetljećima prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj, a i šire, o čemu svjedoče brojna postignuća i nagrade, dodao je Kirigin.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Advent u Opatiji drugi u izboru za NajAdvent 2022.
Advent u Opatiji dobio je vrijedno priznanje - u izboru za NajAdvent 2022. godine prema mišljenju žirija osvojio je drugo mjesto. Izbor najljepšeg Adventa odvijao se prema tri glavna kriterija. Žiri je ocjenjivao programski sadržaj, vizualni dojam i ekološki aspekt nominiranih advenata.…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.