2 min. čitanja

Advent u Opatiji drugi u izboru za NajAdvent 2022.

Advent u Opatiji drugi u izboru za NajAdvent 2022.
Foto: TZ Grada Opatije / Studio Saršon

OPATIJA - Advent u Opatiji dobio je vrijedno priznanje - u izboru za NajAdvent 2022. godine prema mišljenju žirija osvojio je drugo mjesto.

Izbor najljepšeg Adventa odvijao se prema tri glavna kriterija. Žiri je ocjenjivao programski sadržaj, vizualni dojam i ekološki aspekt nominiranih advenata.

Advent u Opatiji ovu nagradu dobiva nakon već niza nagrada i priznanja na nacionalnoj, europskoj, ali i svjetskoj razini; uvršten je među najbolje advente u Europi, a s prestižnom titulom Best Christmas lights, Opatija je svrstana među najljepše uređene adventske destinacije, uz bok svjetskim metropolama.

Najljepši Advent uz more ne osvaja samo priznanja struke, već i srca svih onih koji su ga posjetili. Opatija je, naime, u prosincu ostvarila više od 51.000 noćenja, što je čini najposjećenijom jadranskom destinacijom i drugom po redu u Hrvatskoj prema broju ostvarenih noćenja u prosincu, odmah iza Zagreba.

Advent u Opatiji jedna je od najpopularnijih hrvatskih manifestacija, događanje koje se iščekuje i koje je postalo odličan motiv za dolazak gostiju. Potvrđuju to i turistički rezultati koji su u prosincu 2022. godine bili izuzetni - bio je to najbolji prosinački rezultat u povijesti Turističke zajednice grada Opatije.

Prva polovica siječnja 2023. također je donijela nove rekorde, ponovo svrstavši Opatiju među vodeće hrvatske destinacije u zimskim mjesecima, piše Novi List.

Manifestacije kao što je Najljepši Advent uz more, koje privlače brojne inozemne i domaće goste i posjetitelje, potvrđuju Opatiju kao uspješnu cjelogodišnju destinaciju koja u svakom godišnjem dobu ima zanimljivu i atraktivnu ponudu te učvršćuju prepoznatljivost Opatije kao atraktivne turističke destinacije.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Bračanin oduševio adventskom idejom
Ulice gradova su okićene, adventski programi su u punom jeku, a uvijek nam stigne i nešto neobično Četvrta nedjelja Došašća posljednja je prije Božića, rođenja Isusa Krista. Ulice gradova su okićene, adventski programi su u punom jeku, a uvijek nam stigne i nešto neobično, javlja Dalmacija danas.…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.