1 min. čitanja

Otočnim vatrogascima napokon osiguran besplatan prijevoz brodovima

Otočnim vatrogascima napokon osiguran besplatan prijevoz brodovima
Foto: Boris Kačan

U Saboru je jučer prihvaćen Zakon o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, koji bi trebao poboljšati povezanost otoka i kopna, unaprijediti uvjete života na otocima i omogućiti im bolji gospodarski razvoj. Konačno će i otočki vatrogasci imati besplatan prijevoz brodovima.

Novi zakon bi, prema onome što je u Saboru rekao državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, trebao trajno povezati naseljene otoke i otoke s kopnom uvođenjem novih brodskih linija koji će osigurati bolju mobilnost, brži prijevoz, ujednačeni razvoj županija i općenito bolji život na otocima.

Zakon je odredio i da otočki vatrogasci i njihova vozila konačno imaju besplatan prijevoz brodovima, neovisno o tome radi li se o djelatnicima profesionalnih postrojbi ili članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Upravo su tu temu forsirali čelnici općina i gradova s Korčule, Brača, Šolte, Hvara, Visa, Cresa i Trogira, koji su u studenom uputili resornom ministarstvu inicijativu da se otočke vatrogasne zajednice izjednače u pravima s vatrogascima na kopnu.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

U skraćeno javno savjetovanje pušten Prijedlog Zakona o prijevozu u linijskom i obalnom pomorskom prometu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.