1 min. čitanja

Otkazan Croatia Boat Show za 2023. godinu - Razlog? "Političke okolnosti u Splitu"

Otkazan Croatia Boat Show za 2023. godinu - Razlog? "Političke okolnosti u Splitu"
Foto: CBS

Međunarodni nautički sajam “Croatia Boat Show” koji se održava u Splitu, otkazan je za iduću godinu, navodi se na službenoj stranici ovog sajma. Zanimljivi su i razlozi otkazivanja: "političke okolnosti u Splitu i globalna situacija u nautičkom sektoru”.

Ovaj poznati nautički sajam ove se godine održao krajem travnja nakon dvije godine pauze zbog pandemije 22. put po redu. Na sajmu je pritom bilo izloženo sto brodova, a otvorio ga je državni tajnik Tonći Glavina.

Posted by Croatia Boat Show on Thursday, October 20, 2022

– Većina svjetskih sajmova je otkazana, ali zato s ponosom možemo reći kako je splitski sajam ove godine otvorio vrata po dvadeset i drugi put. Šaljemo jednu lijepu poruku kako je Split ovih dana turistički i nautički centar Hrvatske, ali isto tako kako smo destinacija koja se mijenja i okreće ka održivom, cjelogodišnjem i turizmu visoke dodane vrijednosti. Relativno smo mali i naša prilika je da se svijetu prikažemo kao jedinstvena destinacija koja nije za svakoga – poručio je prilikom otvaranja Glavina.

– Zaista smo ponosni i zadovoljni iako je ovo daleko od onog što smo imali prije nekoliko godina kada nam je cijela luka bila puna brodova. Bankrotiralo je 50 posto tadašnjih izlagača, a novih se jako malo pojavljuje. Događa se da veliki kupuju male, slično kao i u autoindustriji. Teško će biti vratiti zlatne godine – rekao je ove godine prilikom otvaranja sajma Vicenco Blagajić, direktor “Croatia Boat Showa”.

Što točno znače "političke okolnosti u Splitu i globalna situacija u nautičkom sektoru”, organizatori nisu pojasnili.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.